Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Ostrov (Insula) – O călătorie cinematografică spre adâncurile sufletului uman

Film crestin'ortodox care infatiseaza viata unui sfant "nebun pentru Hristos"

Filmul Ostrov, este in general catalogat drept cel mai ortodox film de pana acum, odata cu acesta putandu'se vorbi chiar despre “o intoarcere a filmului risipitor".  

Film online in intregime - Ostrov
   Ostrov (Insula) – O călătorie cinematografică spre adâncurile sufletului uman

   "Ostrov" (Insula), un film rusesc regizat de Pavel Lungin, este o capodoperă cinematografică care te poartă într-o călătorie spirituală pe cât de simplă, pe atât de profundă. Filmul explorează temele credinței, pocăinței și căutării iertării, reușind să captiveze prin atmosfera sa austeră și interpretările memorabile ale actorilor.

   Acțiunea se desfășoară pe o insulă înghețată din nordul Rusiei, unde personajul principal, călugărul Anatoli [ interpretat magistral de Pyotr Mamonov, (14 aprilie 1951- 15 iulie 2021) Dumnezeu să-l odihnească! ], trăiește într-o mică mănăstire izolată. Bântuit de greșelile tinereții sale, Anatoli își dedică viața penitenței, căutând iertare și alinare prin acte de smerenie și ajutându-i pe cei care vin să-i ceară sfatul. În ciuda excentricităților și comportamentului său uneori ciudat, Anatoli devine un simbol al înțelepciunii și al pocăinței autentice.   Atmosfera filmului este accentuată de peisajele reci și izolate ale insulei, care reflectă atât starea de spirit a protagonistului, cât și temele grele ale introspecției și mântuirii. Călugării din mănăstire trăiesc în simplitate și modestie, iar contrastul dintre viața lor liniștită și furtunile interioare ale lui Anatoli creează o tensiune emoțională puternică.

 
Recomand cu căldură acest film celor care caută o experiență cinematografică profundă, care depășește granițele narative obișnuite și atinge profunzimile spiritului.

  Regizorul folosește simbolismul cu măiestrie: apa, focul și pustietatea devin elemente recurente care sugerează purificarea, purgatoriul și căutarea sensului. Coloana sonoră subtilă și imaginea sugestivă completează o atmosferă contemplativă, invitând spectatorul la reflecție.

"Ostrov" nu este doar un film religios sau o simplă poveste despre pocăință. Este o meditație asupra naturii umane, a slăbiciunilor și a puterii mântuirii. Finalul lasă loc pentru interpretare și introspecție, reamintindu-ne că adevărata eliberare vine din acceptarea propriilor greșeli și din căutarea iertării.

Recomand cu căldură acest film celor care caută o experiență cinematografică profundă, care depășește granițele narative obișnuite și atinge profunzimile spiritului. "Ostrov" este o bijuterie a cinematografiei rusești, o operă de artă care rămâne cu tine mult după ce ultimele cadre se estompează de pe ecran.

Filmul Ostrov
tradus in romana
🎬


Comentarii

Postări populare