Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Gasirea echilibrului interior, a increderii si a iubirii de sine

   Gasirea echilibrului interior, a increderii si a iubirii de sine

 

Solista a formatiei HI-Q Dana Nalbaru | TEDxEroilor, ne povesteste despre iubire si armonie. Mesajul ei a fost acela de a ne intoarce si a fi atenti la sentimentele acestea.

   Dana Nalbaru, ne povesteste despre iubire si armonie. Mesajul ei a fost acela de a ne intoarce si a fi atenti la sentimentele acestea.  

   Dana Nalbaru, este cunoscuta cantareata si compozitoare, care in anii  2000 – 2003 s-a bucurat de o mare apreciere a publicului, ca solista a formatiei HI-Q. In acei ani, Dana, Mihai si Florin, au lansat noua clipuri video de succes si trei albume foarte premiate. Popularitatea celor trei le-a adus multe turnee in tara sau strainatate si o mediatizare puternica.


 

Comentarii

  1. ,,Cuvântul lui Dumnezeu spune că omul a venit de la Dumnezeu şi se întoarce înapoi la Dumnezeu. Acesta e răspunsul credinţei, răspunsul celui credincios."

    Popa Petru (Batiz)

    RăspundețiȘtergere
  2. „Vezi ce spune Sfântul Apostol Pavel – El este robul Domnului, care poate îndura nedreptatea”.

    Părintele Tadej din Vitovnički

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu îi slăvește pe cei care, uitând slava lor, caută doar să-L slăvească pe Dumnezeu,
    și că oamenii Îl cunosc.

    Sf. Ignatius Bryanchaninov

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

„Rugăciunile, gândurile și ideile tale ne inspiră! Lăsați un comentariu.”

Postări populare