Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Alimentele de post comerciale contin multi aditivi alimentari.

   Aplicatie mobila pentru protectia consumatorilor, atrage atentia ca mancarea de post din comert vine la pachet cu multi aditivi alimentari.

   InfoCons, o aplicatie mobila pentru protejarea consumatorilor, atragand atentia asupra faptului ca alimentele de post comerciale contin multi aditivi alimentari.

   Consumatorii care aleg sa-si pregateasca mancarea de post cu paine, piure de legume, margarina, halva, ceai sau lapte de soia si alte sucuri de fructe si guma de mestecat vor consuma pana la 50 E-uri

   Astfel, painea poate contine pana la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge pana la 13 E-uri, margarina atinge pana la 6 E-uri, halvaua are pana la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge pana la 8 E-uri,  un lapte de soia are pana la 5 E-uri, iar o guma de mestecat ajunge pana la 11 E-uri.

   Aceasta gustare poate contine, de asemenea, pana la 5,58 grame de sare, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumarea pe zi a unei cantitati de 5 grame de sare.

Pentru gustarea mentionata, cei mai des intalniti aditivi alimentari (E-uri) sunt:


  •     Acidul Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidantilor, regasit in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.


  •     Acidul Citric (E330) – Acidul citric este utilizat in industria alimentara deoarece confera produselor un gust placut de acid. Este foarte solubil in apa, prin urmare poate fi adaugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri si fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatica a sucurilor, pentru impiedicarea zaharisirii mierii de albine.


 Prin scanarea codului de bare de pe produs, InfoCons vine in sprijinul consumatorilor cu informatii despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahar, cantitatea de sare, proveninenta ingredientului principal etc.


👉   Aplicatia InfoCons este gratuita si este disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS.

Comentarii

Postări populare