Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Astazi ma bucur sa lucrez sau „orice fac, lucrez din toata inima, pentru DOMNUL si nu pentru popor”

   Astazi ma bucur sa lucrez sau „orice fac, lucrez din toata inima, pentru DOMNUL si nu pentru popor”

   Orice ati face, lucrati din toata inima, ca pentru Domnul si nu ca pentru oameni. Bine stiind ca de la Domnul veti primi rasplata mostenirii; caci Domnului Hristos slujiti.

Epistola catre coloseni a sfantului apostol Pavel
Capitolul 3: 23-24

Epistola către coloseni a sfântului apostol Pavel Capitolul 3: 23-24

            A  lucra cu bucurie inseamna in primul rand a fi prezent in ceea ce faci. Apoi ai nevoie sa insufletesti activitatea pe care o faci, sa pui suflet, sa dai maxim din ceea ce poti. Nu pentru rasplata oamenilor, nu pentru lauda oamenilor, ci pentru a sluji lui Dumnezeu. 



         Deci exact in locul in care esti acum, poti manifesta aceasta:

- daca treaba ta acum este sa ai grija de copii si casa, fa-o cu cel mai mare devotament , cu grija, cu atentie, cu dragoste.


-daca treaba ta de acum este sa faci vanzari sau sa prescrii medicamente sau orice alta munca ai avea, fa-o cu cea mai mare bucurie, grija, angajament, entuziasm. 


        Versetul continua cu "Bine stiind ca de la Domnul veti primi rasplata mostenirii; caci Domnului Hristos slujiti. Iar cel ce face nedreptate isi va lua plata nedreptatii, intrucat la Dumnezeu nu este partinire."


       Ce eliberator! Chiar daca nu simti aprecierea, lauda, rasplata oamenilor prin ceea ce faci, nici nu ar fi bine sa ai astfel de asteptari. Continua cu bucurie, cu dreptate, cu curaj, cu devotament, cu sarg, cu energie, cu tot ceea ce ai tu mai bun. Nu vei saraci. Nu te vei imputina.
Toate se intorc la tine!

Comentarii

Postări populare