Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Marturisiti-va asadar unul altuia pacatele si rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati.

   Marturisiti-va asadar unul altuia pacatele si rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati.

 Epistola soborniceasca a sfantului apostol Iacov

Capitolul 5: 7-20

sa nu va jurati, nici pe cer, nici pe pamant, nici cu orice alt juramant; ci DA-ul vostru sa fie DA si NU-ul vostru sa fie NU, ca sa nu cadeti sub judecata
   Asadar, fratilor, inarmati-va cu rabdare pana la venirea Domnului. Iata, plugarul asteapta pretioasa roada a pamantului, inarmat cu rabdare pana ce primeste ploaia timpurie si tarzie. Fiti si voi inarmati cu rabdare; intariti-va inimile, caci venirea Domnului s’a apropiat. Nu va plangeti, fratilor, unii impotriva altorab, ca sa nu fiti judecati; iata, Judecatorul sta’n fata usilor! Luati-i, fratilor, drept pilda de suferinta si de indelunga-rabdare pe profetii care-au grait in numele Domnului. Iata, ii fericim pe cei ce au rabdat: de rabdarea lui Iov ati auzit si deznodamantulc Domnului l-ati vazut, ca mult-milostiv este Domnul si indurator.

Dar inainte de toate, fratii mei, sa nu va jurati, nici pe cer, nici pe pamant, nici cu orice alt juramant; ci DA-ul vostru sa fie DA si NU-ul vostru sa fie NU, ca sa nu cadeti sub judecata.

Este vreunul dintre voi in suferinta?
- Sa se roage!

Este cineva cu inima buna?
- Sa cante laude!

Este cineva dintre voi bolnav?
- Sa-i cheme pe preotii Bisericii, si ei sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. 

   Si rugaciunea credintei il va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va ridica; si de va fi facut pacate, i se vor ierta. Marturisiti-va asadar unul altuia pacatele si rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati. Mult poate rugaciunea dreptului cea lucratoare. Ilie era un om asemanator cu noi la fire; si’n rugaciune s’a rugat sa nu ploua, si timp de trei ani si sase luni n’a plouat pe pamant. Si s’a rugat din nou, si cerul a dat ploaie si pamantul si-a odraslit roada sa.

Fratii mei, daca vreunul din voi se va rataci de la adevar si cineva il va intoarce, sa stie el ca cel ce l-a intors pe pacatos din ratacirea caii lui isi va mantui sufletul din moarte si multime de pacate isi va acoperi. † AMIN.

🔗 Bucurati-va pururea intru Domnul! Si iarasi va spun: Bucurati-va!


sursa citat:citate-alese.ro

Comentarii


  1. Cel mai bun mod de a scapa de ganduri e sa le transformi in rugaciuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ambrozie de la Optina12:40


    "Cea mai scurta cale catre Hristos este aceea de a purta povara celuilalt".

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfanta Evanghelie dupa Matei 8 (1-4) _11:43



    Si coborandu-Se El din munte, multimi multe au mers dupa El.

    Si iata un lepros, apropiindu-se, I se inchina, zicand:
    - Doamne, daca voiesti, poti sa ma curatesti.

    DOMNUL și DUMNEZEUL nostru IISUS, intinzand mana, S-a atins de el, zicand:
    - Voiesc, curateste-te.

    Si indata s-a curatit lepra lui.

    Si i-a zis DOMNUL IISUS HRISTOS:
    - Vezi, nu spune nimanui, ci mergi, arata-te preotului si adu darul pe care l-a randuit Moise, spre marturie lor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

„Rugăciunile, gândurile și ideile tale ne inspiră! Lăsați un comentariu.”

Postări populare