Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Intreaga opera a lui Mihai Eminescu intr'o aplicatie mobila in mod gratuit.

Intreaga opera a lui Mihai Eminescu intr'o aplicatie mobila in mod gratuit.

 Aplicatia „Mihai Eminescu, intreaga opera” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android si iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii romane”.

Aplicatia „Mihai Eminescu, intreaga opera” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android si iOS

 

Aplicatia a fost realizata pe parcursul a doi ani de o echipa interdisciplinara alcatuita din cercetatori de la Centrul European de Studii in Probleme etnice al Academiei Romane, membri ai Asociatiei Romane de Geopolitica, Geoeconomie si Geocultura si tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociatiei NeamUnit.

Aplicatia are un motor de cautare relativ flexibil, axat pe cuvinte cheie sau expresii, care functioneaza atat in interiorul fiecarui volum, cat si in intreaga opera. Totodata, exista o baza de date, numita cautare avansata, unde intreaga opera poate fi grupata dupa localitatea in care a fost tiparita prima oara, anul primei publicari sau dupa volumul editiei de fata.
 
Mihai Eminescu este omul deplin al culturii romane, iar Academia Romana este sanctuarul in care Opera sa este ingrijita. De aceea, aplicatia oferita este un semn de maturitate al societatii romanesti contemporane care, ridicandu-se deasupra preocuparilor de rutina, isi redescopera astfel unul dintre pilonii perenitatii sale.

Opera este impartita pe sectiuni si volume:

1. Poezii (I-V)

2. Literatura populara (VI)

3. Proza literara (VII)

4. Teatru (VIII)

5. Publicistica (IX-XIII)

6. Traduceri filosofice (XIV)

7. Fragmentarium si Addenda (XV)

8. Corespondenta (XVI) 

Proiectul a fost anuntat cu prilejul Zilei Culturii Nationale 2019, aplicatia fiind disponibila pentru utilizatorii de Android incepand cu 21 februarie, iar pentru cei cu iOS incepand cu 27 februarie.

Comentarii

Postări populare