Treceți la conținutul principal

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Metaniile nu sunt de la om, ci descoperire dumnezeiască. Cum să facem corect metaniile?

   Metaniile sunt o cale către smerenie și împăcare interioară. Fă-le cu inimă curată, iar Domnul îți va răsplăti cu harul Său! †    Metaniile sunt o formă de rugăciune prin care trupul se unește cu sufletul în lucrarea către Dumnezeu. Ele exprimă pocăința, smerenia și dorința noastră de apropiere de Domnul. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a le face corect, alături de învățăturile Părintelui Cuviosul Porfirie Kapsokalivitul : Începe cu rugăciunea:     Înainte de a începe, rostește o rugăciune scurtă, cerând ajutorul lui Dumnezeu să te călăuzească în această lucrare sfântă. Poziția corectă 🧎‍♂️:     Stai drept, cu picioarele lipite, brațele lăsate în jos. Privește în față, ținând mintea și inima concentrate pe rugăciune. Rugăciunea interioară 💭:     În timpul metaniei, spune în gând sau cu voce joasă:  " Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. " Făcând metania mică:     Înclină-ți ușor trunchiul înainte, atingând cu mâna dreaptă

Si precum voiti sa va faca voua oamenii, asemenea faceti-le si voi lor

Predica la Duminica a XIX-a dupa Rusalii, "Iubirea vrajmasilor" 


Predica la Duminica a XIX-a dupa Rusalii, "Iubirea vrajmasilor"

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Binecuvantati si dreptmaritori crestini ai Sfintei Biserici a Domnului nostru Iisus Hristos.

Zis-a, Domnul

Si precum voiti sa va faca voua oamenii, asemenea faceti-le si voi lor. 

Si daca-i iubiti pe cei ce va iubesc, ce multumire aveti? Ca si pacatosi iubesc pe cei care-i iubesc pe ei. 

Si daca le faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire aveti? Ca si pacatosii tot asa fac. 

Si daca dati cu’mprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire aveti? Ca si pacatosii le dau cu’mprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai.

 Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu’mprumut nimic nadajduind si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui-Preainalt; ca El este bun cu cei nemultumitori si rai. Fiti milostivi, asa cum si Tatal vostru este milostiv.

(Luca 6, 31-36).

Talcuirea si predica de pe munte (Iubirea vrasmasilor)

Bartolomeu Anania (audio)

In aceste cuvinte e fiinta adanca a descoperirii dumnezeiesti. A fost numita aceasta spusa a Domnului –

Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea!

– Legea de aur a Evangheliei. Si, intr-adevar, acest cuvant vrednic este sa uneasca tot sufletul – nu numai crestinesc, ci omenesc – de pretutindeni; acest cuvant al Mantuitorului, pe Care – cum atat de frumos rostea parintele si invatatorul nostru, Parintele Dumitru Staniloae – Tatal L-a trimis in lume zicandu-I: 

Mergi si mantuieste-Ti fratii! Spune-le lor adevarul mantuitor. Si odata cu spusa acestui cuvant arata-le jertfa Ta, iubirea Ta suprema!


Comentarii

  1. Parintele Dumitru Staniloae:08:37


    "Daca suntem stapaniti de dragoste e semn ca Dumnezeu este in noi".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

„Rugăciunile, gândurile și ideile tale ne inspiră! Lăsați un comentariu.”

Postări populare