" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

07 ianuarie

Psaltirea Maicii Domnului / Catisma a saptesprezecea / Psalmul: 118

Psaltirea Maicii Domnului

Catisma a saptesprezecea

Psalmul: 118

  †

1. Fericiti cei fara prihana care umbla in Legea Domnului,
2. Fericiti sunt si cei ce umbla pe calea sfintelor fapte bune ale Maicii lui Dumnezeu.
3. Fericiti sunt cei ce pasesc pe urmele smereniei ei!
4. Fericiti sunt partasii la bunatatile ei!
5. Fericiti sunt cei ce iubesc blandetea inimii ei!
6. Fericiti sunt cei ce ii slujesc cu fagaduinte sfinte!
7. Fericiti sunt cei ce au o nadejde tare si o buna asteptare!
8. Fericiti sunt cei pe care Imparateasa cerului ii va primi in mijlocirea Sa!
9. O, Preamilostiva Stapana, sa se reverse asupra noastra milele tale cele pline de har si sa ne indulcim de ele, ca de toata bogatia!
10. Da'ne noua robilor tai, Doamna Stapana Fecioara, acest mare dar al tau, ca sa facem cu dragoste voia Iubitului tau Fiu.
11. Nu ascunde de noi indurarile tale si vom pricepe minunile tale asupra noastra!
12. Sufletul nostru a dorit pururea sa cante lauda ta, caci prin tine vine mantuirea intru Domnul.
13. Ce vom rasplati tie pentru toate cate ne'ai dat noua?
14. O, Stapana, Sfanta a Sfintelor, tu ai pus si ai intarit in inimile noastre legea voii tale de Mama.
15. Apleaca sufletele noastre spre dragostea cea de sus si intoarce ochii nostri, ca sa nu vada stricaciunea.
16. Frica de Dumnezeu sa ne fie noua o frica fireasca si smerita evlavie catre tine sa ne mangaie intru smerenia noastra.
17. O, preamilostiva Stapana, ne rugam fetei tale si ne aplecam genunchii inimilor noastre in fata ta, miluieste'ne dupa mila Ta!
18. Bunatate ai savarsit intru tot neamul si neamul, cu toti cei ce te cheama cu adevarat, Stapana Doamna Fecioara, in ajutor.
19. Ne aducem aminte si noi pacatosii, de lucrurile tale minunate si ne intarim cu asteptarea nadejdii spre cele ceresti.
20. Rabdand, am rabdat noi necazurile, iar dreapta ta cea puternica ne va scoate din ele.
21. E bine pentru sufletele noastre, daca in apasarea lor noi ne smerim.
22. O, Maica preamilostiva Stapana, da'ne noua minte duhovniceasca, cu care sa ne inchinam bunatatii Dumnezeului celui viu si sa ne smerim in fata Parintestilor Sale pedepse!

~*~

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

~*~

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria

23. Sufletele si inimile noastre se topesc cautand mantuire in tine, Stapana!
24. Arata'ne vederea ta plina de Har, inviaza'ne cu mila ta si in veac nu vom uita de bunatatea ta.
25. Ca de n'ai fi statut tu inainte, rugand pe iubitul tau Fiu si Dumnezeul nostru pentru noi, am fi pierit in viata noastra cea cu multe griji.
26. Tu esti o faclie nestinsa pentru noi, in intunericul pacatului.
27. Mai mult decat toti cei ce ne invata pe noi, pricepem Legea Domnului si de la poruncile Mantuitorului nostru nu ne vom abate, daca tu, Imparateasa cerului, ne vei ajuta noua.
28. Minunate sunt milele si indurarile tale, o, Preasfanta Maica a lui Dumnezeu. Minunate sunt lucrurile tale asupra noastra.
29. Aproape esti tu de toti credinciosii si de alesii lui Dumnezeu si toate caile tale sunt adevar,
30. Iar de la cei ce nu se ingrijesc de o evlavioasa slujire si inchinare tie, departe este mantuirea si ajutorul tau, caci nedrepte sunt gandurile lor.
31. Ne rugam dar cu smerenie sa vina indurarile tale asupra noastra si vii vom fi intru Domnul.
32. Cat de dulce este lauda ta, mai aleasa decat mierea este dulceata binecuvantarii numelui tau in gurile noastre.
33. Primeste'ne pe noi, pribegii, la bine si pazeste'ne de vrajmasiile iadului!

~*~

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

~*~

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria


34. Cauta spre noi, preamilostiva Doamna si miluieste'ne pe noi, cei ce iubim numele tau cel sfant.
35. Din toata inima te chemam si ne rugam tie, Stapana, indrepteaza pasii nostri pe calea mantuirii si sa nu ne stapaneasca cu voia noastra faradelegea.
36. Ascultati cerurilor si ia aminte, pamantule, precum pruncul nu poate trai fara hranitoarea lui, tot astfel fara Doamna noastra, pururea Fecioara Maria, nu putem primi mantuirea vesnica.
37. Pace multa este celor ce iubesc, cinstesc pe Imparateasa cerului si i se inchina ei, caci cei ce se afla sub apararea ei, vor fi departe de vesnica pierzare.
38. Stapanitorii iadului inconjurand ne'au inconjurat pe noi, intins'au peste tot locul cursele rautatilor de sub cer, ca sa prinda inimile si sufletele noastre,
39. Dar odata cu chemarea sfantului tau nume, o, iubita Maica Domnului, ca fumul se topesc mrejele vrajmasilor nostri. Pace multa este celor ce iubesc numele tau si nu este lor sminteala.
40. Viu va fi sufletul meu si te va lauda pe tine, preamilostiva Stapana!
41. Milele tale totdeauna ne vor ajuta noua.
42. De sapte ori pe zi iti vom canta laudele Domnului si nu ne vom lasa, ajutatoarea noastra, ca sa nu te chemam in toate zilele vietii noastre,
43. Ca sa nu ne ratacim ca oaia cea pierduta, caci caile tale sunt adevar si lumina cereasca!

~*~

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

~*~

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria

Dupa catisma a saptesprezecea

Sfinte Dumnezeule… Preasfanta Treime…Tatal nostru…

Se veselesc mult crestinii care cheama in fiecare zi numele tau, Nascatoare de Dumnezeu si care cu dragoste maresc inaltimile tale, caci tu esti lauda si ajutatoarea si mijlocitoarea, care nu ne rusinezi pe noi, cei ce cu credinta te cinstim pe tine.

Slava…

Bucurati'va, cei nascuti ai pamantului, de Maica Domnului, laudati puterile ei cele ceresti, proslaviti'o cei ce imparatiti pe pamant! Veniti toti sa'i zicem: „Bucura'te, Nascatoare de Dumnezeu”, intr'un glas, cei ce ne veselim cu credinta!

Si acum…

Cerul cel nou care a incaput in chip negrait pe Cuvantul cel necuprins, Cel ce este in ceruri, palat insufletit al Stapanului celor zidite, cetate preaslavita si frumos numita a Mantuitorului nostru, fa'ne si pe noi, pacatosii, cetateni ai patriei ceresti!
 

 Doamne miluieste (de 40 de ori) si rugaciunea:


Preasfanta Doamna Stapana, Nascatoare de Dumnezeu, catre tine alergam curata, tu esti zid nebiruit, mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si cu nadejde te rugam, preabinecuvantata, auzi rugaciunea nevrednicilor robilor tai si mijloceste pururea pentru adormitii robii tai.
Tu, pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreptate, pentru cei care alearga la acoperamantul tau si cu caldura se roaga tie in durerile, nevoile si necazurile lor. Dar mijlocirea si apararea ta ne este noua de mai mult folos, dupa moartea noastra.
Tu, pururea arati un grabnic ajutor robilor tai si nu incetezi a'ti arata fata si bunatatea celor ce se roaga tie. Bunatatea, ti'o reversi cu milostivirile cele multe si bogate ale Fiului tau si Dumnezeului nostru, asupra tuturor credinciosilor.
Numai la tine, dupa Dumnezeu avem nadejde tare, ca nimeni din cei ce se roaga tie nu iese fara ajutor, bucurie, mangaiere si indulcire. Te rugam pe tine, o, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Stapana lumii, nadejdea celor fara de nadejde, fii astazi mijlocitoare catre Cel ce S'a nascut din tine, pentru adormitii robii tai. Roaga'L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru, sa le dea lor iertare si lasare de pacate.
Roaga'te, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ca mult poate rugaciunea Maicii catre bunatatea Stapanului! Ca de la tine va primi Domnul tot cuvantul de rugaciune. Primeste dar si rugaciunile si cererile noastre, pe care le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima noastra si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai. Te rugam, ajuta'i pe ei, Stapana, ca prin indrazneala ta de Maica spre Domnul, sa ajunga ei la limanul cel linistit al Ierusalimului ceresc!
Ajuta'le lor, aparatoare plina de osardie, mijloceste la infricosata si a doua venire a Fiului tau, unde fiecare din faptele lui, sau se va slavi, sau se va rusina. Ajuta'le lor, cea plina de dar, sa se indrepteze in fata Celui ce sade pe Scaunul Slavei, ca sa nu se rusineze inaintea tuturor Ingerilor si Sfintilor, inaintea lumii intregi, cea de sus si cea de jos.
O, Maica atotbuna, Stapana, Nascatoare de Dumnezeu, te rugam, apara, mantuieste, pazeste, usureaza si scapa din chinurile viitoare ale adormitilor robilor tai, ca sa nu piara in veac, ci sa se mantuiasca cu rugaciunile tale si sa treaca de la moarte la viata. Iar noi pacatosii si nevrednicii robii tai, nu ne vom departa de la tine, nu vom inceta niciodata sa te chemam, intru umilinta.
Preasfanta Doamna, Fecioara si Stapana! Imparateasa cerului si a pamantului, roaga'L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru pentru adormitii robii tai, ca sa le dea lor Domnul iertare greselilor. Trimite'le lor, cea plina de dar, sa ajunga la patria lor dorita si sa vada bunatatile ceresti, pe care ochiul nu le'a vazut si urechea nu le'a auzit si la inima omului nu s'au suit.
Roaga'te pentru ei, Nascatoare de Dumnezeu, ca sa se invredniceasca, cu mijlocirea ta, sa guste aceste bunatati in Imparatia Fiului tau, Hristos Dumnezeul nostru, caci tu esti una binecuvantata intre femei, aparatoare puternica, nadejdea, acoperamantul si scaparea tuturor celor ce alearga la tine. Ca tu esti podul care ii treci pe cei de pe pamant la cer si le deschizi usile Raiului. Amin!

Niciun comentariu:

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~