" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

19 octombrie

Rugaciunea Domneasca - TATAL NOSTRU / Rugaciunea DOMNULUI

🇷ugaciunea Domneasca

🇹ATAL NOSTRU

🇷ugaciunea DOMNULUI

Rugaciunea Domneasca - TATAL NOSTRU / Rugaciunea DOMNULUI. Care este sursa rugaciunii TATAL NOSTRU? Izvorul rugaciunii Tatal nostru este in intregime

Care este sursa rugaciunii TATAL NOSTRU?

Izvorul rugaciunii Tatal nostru este in intregime si in toate cuvintele sale sfinte, alcatuit din Fiul, propriul nostru Mantuitor, la cererea unui Apostol: „🇩oamne, invata-ne si pe noi sa ne rugam"  (Luca 11:1).  

Deci, cand rostim aceasta rugaciune, rostim cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos si ne rugam cu adevarat in numele Domnului Iisus Hristos. De aceea se numeste RUGACIUNEA DOMNEASCA ⇿ Rugaciunea Domnului.


Tata, sfintit fie numele Tau >>>


In ce fel este Rugaciunea Domnului diferita de alte rugaciuni?
Rugaciunea Domnului este cea mai importanta dintre toate rugaciunile si se caracterizeaza prin puterea sa, usurinta de a intelege si bogatia de gandire.

Puterea rugaciunii catre Tatal nostru ceresc consta in faptul ca prin ea nu numai ca ne rugam impreuna cu Iisus Hristos, ci ne rugam cu cuvantul Mantuitorului. „Numai Dumnezeu poate invata sa se roage.” Aceasta rugaciune, desigur, se potriveste cel mai bine cu cuvintele Domnului: „Cereti orice de la Tatal in Numele Meu si El vi-l va da” (Ioan 16:23).

Rugaciunea pentru (Tatal nostru) este cea mai usoara dintre toate rugaciunile. Aceasta este rugaciunea tuturor celor care cred in Dumnezeu. Rugaciunea Domnului este „atat de ingusta in cuvinte si atat de usor de inteles.” Fericitul Augustin a spus ca daca vei citi toate rugaciunile, vei descoperi ca nu exista nimic care sa nu fie cuprins in Rugaciunea Domnului.

Care este rugaciunea domneasca din Sfanta Scriptura - Biblie?

 Deci voi asa sa va rugati: 
🇹atal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau; Vie imparatia Ta; Faca-se voia Ta, precum in cer, si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; Si nu ne lasa pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, in veci. Amin ”.

 



   Aceasta rugaciune unica incepe cu expresia: Tatal nostru, cuvinte care constituie o adevarata marturisire de credinta. Mantuitorul I se adresa Tatalui folosind cuvantul aramaic „Avva”, cuvant foarte profund, foarte cuprinzator. In mai multe locuri din Sfintele Evanghelii Il vedem pe Mantuitorul Iisus Hristos spunandu-I lui Dumnezeu: „Avva Parinte!”. Si, in mod deosebit, ne ramane in minte acest cuvant din timpul patimilor, atunci cand Mantuitorul se roaga si-I zice: 

„Avva, Parinte, a sosit ceasul”. 
Dumnezeu este Tatal Domnului nostru Iisus Hristos. Este Tatal impreuna cu care a zidit si mantuieste lumea noastra, Tatal Care niciodata nu Il paraseste pe Domnul Iisus Hristos (...).

Cand ne rugam, ar trebui sa avem convingerea ca intram in comuniune cu toti oamenii, ca suntem frati cu toti oamenii, ca trebuie sa'i iubim pe toti oamenii. Ne rugam Tatalui „nostru”, nu Tatalui „meu”: Tatalui nostru care este in ceruri. De aceea, pe parcursul meditatiilor legate de aceasta rugaciune, vom sublinia faptul ca ea nu ne va fi primita de Dumnezeu daca o facem aflandu'ne in stare de ne'ntelegere, de rautate, de ura. Aceasta pentru ca ne adresam Tatalui nostru comun, „Care este in ceruri”.


Rugaciunea Tatal Nostru interpretata pe muzica lui Anton Pann, cantata in Biserica Sfantul Mare Mucenic Mina

Powered by RedCircle

TATAL NOSTRU 

Corul BRAVISSIMO si Elena Radu

👉   O, Tatal nostru Nepatruns | Priceasna >>>

👉   Rugaciuni in limba materna a Mantuitorului nostru Iisus Hristos (aramaica) >>>

 

👉   Ce cuprinde Rugaciunea Domneasca?


Mai intai, are o chemare sau salutare, apoi sapte cereri iar la sfarsit slavoslovia.

👉   Cum incepem?

Incepem prin a-L chema pe Dumnezeu, numindu-L "🇹ATAL NOSTRU".

👉   De ce nu spunem "Tatal meu"?

Numai Cel nascut, nu facut, Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, are dreptul de a-L numi pe Dumnezeu "Tatal Meu". Noi insa, cei creati si infiati, fii si fiice ai lui Dumnezeu, prin jertfa de bunavoie a lui Hristos, am fost invredniciti a-L numi pe Tatal Sau "Tatal nostru" (Ioan I, 12).

👉   Mai avem vreun alt motiv pentru care sa-L numim pe Dumnezeu "Tatal nostru"?

Exista un insemnat motiv social. Hristos vrea sa ne iubim intre noi ca fratii. Dar numai aceia care recunosc a fi fii ai aceluiasi tata se pot considera frati. Inseamna aceasta ca atunci cand il numim pe Dumnezeu "Tatal nostru" ne numim in acelasi timp intre noi fratii intocmai. Nu exista fratie acolo unde nu exista paternitate comuna.

👉   De ce nu il numim pe Dumnezeu "Creatorul nostru"?

Pentru ca Dumnezeu a creat toate lucrurile, dar El este mai mult decat un Creator, El este Tatal tuturor oamenilor, care s-au innoit prin Duhul Sfant si astfel au devenit "fiii lui Dumnezeu". Astfel, ei nu mai sunt creaturi, ci copii.

👉   De ce spunem: "Care esti in ceruri"?

Pentru ca Dumnezeu Cel adevarat locuieste vesnic in ceruri, in afara timpului si spatiului, si nu este marginit de pamant ca dumnezeii mincinosi ai idolatrilor, ai celor ce se inchina naturii si oamenilor.

PRIMA CERERE

👉   Care este prima cerere din rugaciunea domneasca?

"🇸finteasca'se numele Tau".
Cerem de la Dumnezeu ajutor ca numele sa'l fie cinstit de catre oameni si sa fie cinstit ca sfant mai presus de orice alt nume din lume. In Vechiul Testament, cand Dumnezeu era cunoscut ca Judecator si Creator, oamenii erau opriti "sa ia numele lui Dumnezeu in desert". Prin legea cea noua a iubirii, noi avem datoria sa facem mai mult, adica sa raspandim in viata noastra si pretutindeni in jurul nostru cinstirea celui mai sfant dintre nume, cel al Tatalui nostru, incat chiar sa ne dam si viata pentru acest nume, asa cum au facut miliarde de mucenici crestini.

A DOUA CERERE

👉   Care este a doua cerere din rugaciunea domneasca?

"🇻ie imparatia Ta."
Îi cerem lui Dumnezeu ajutor pentru ca imparatia cereasca a Sfintei Treimi in Unime sa fie implinita in sufletele noastre, in familiile noastre, in poporul nostru si in lumea intreaga.

👉   Cum putem spune acestea mai clar?

Asa precum Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt in armonie vesnica, in pace, in putere si slava, la fel vrem si noi ca mintea, inima si vointa noastra sa fie unite, ca fiinta dumnezeiasca dupa a carei asemanare au fost create sufletele noastre. Dupa cum este originalul, astfel este si copia.

👉   Cum putem sti ca imparatia lui Dumnezeu a venit?

"Caci imparatia lui Dumnezeu este dreptate, pace si bucurie in Duhul Sfant" (Romani XIV, 17). Cand vedem ca aceasta s-a infaptuit in sufletele noastre, precum si intre oamenii din jurul nostru, putem fi incredintati ca a venit imparatia lui Dumnezeu.

A TREIA CERERE

👉   Care este a treia cerere din rugaciunea domneasca?

"🇫aca'se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant."
Ii cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a alunga din noi sovaiala intre Dumnezeu si Satana, intre bine si rau, si sa ne lepadam deplin de voia Satanei, pentru a ne putea incredinta voii Tatalui, asa cum a facut si Domnul nostru Iisus Hristos cand s-a rugat in gradina Ghetsimani: "Dar nu ce voiesc Eu, ci ceea ce voiesti Tu" (Marcu XIV, 36).

👉   De ce spunem: "Precum in cer"?

Pentru ca in cer ingerii si sfintii, cu toata inima si cu bucurie deplina, se supun voii lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu este si voia lor, ceea ce ii face sa fie vesnic fericiti. Pentru aceasta ne rugam si noi pe pamant.

A PATRA CERERE
Care este a patra cerere din rugaciunea domneasca?

"ainea noastra cea de toate zilele da'ne'o noua astazi".
Mai intai, prin ea ne exprimam incredintarea ca, fara puterea si milostivirea lui Dumnezeu nu putem trai nici macar o zi. Apoi, pentru ca putem muri in orice zi, ne rugam sa ne mantuiasca de dorinta nebuneasca de a ne aduna bogatii pentru viitorul indepartat, pe cand aproapele nostru poate muri din lipsa painii celei de fiecare zi.

Cu alte cuvinte, il rugam pe Dumnezeu sa ne dea numai ce ne este de trebuinta.

👉 Despre ce fel de paine este vorba aici?

Despre doua feluri de paine: paine materiala si paine duhovniceasca, caci nu putem castiga pe nici una dintre acestea fara harul si milostivirea lui Dumnezeu. Painea materiala o luam din pamant, iar painea duhovniceasca ne vine din cer. Cea dintai este pentru trup, iar cealalta pentru suflet. Despre painea materiala, Hristos a spus: "Nu numai cu paine va trai omul..." (Matei IV, 4), iar despre painea duhovniceasca a zis: "Eu sunt painea cea vie, care s'a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci" (Ioan VI, 51). Astfel, painea noastra cea de toate zilele este in primul rand Hristos, cealalta paine fiind numai un adaos la aceasta.

A CINCEA CERERE

"🇸i ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri."

👉   Ce dorinta ne exprimam prin aceasta cerere?


Ii cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a rabda si a ierta semenilor nostri greselile pe care le'au savarsit fata de noi, asa incat si El sa ne poata ierta pacatele noastre. Si tot aceeasi gura a rostit: 

"Ca de veti ierta oamenilor gresealele lor, ierta-va si voua Tatal vostru Cel ceresc. Iar de nu veti ierta oamenilor gresealele lor, nici Tatal vostru nu va va ierta gresealele voastre" (Matei VI, 14-15).

A SASEA CERERE

"🇸i nu ne lasa pe noi in ispita."
Rugam pe Dumnezeu sa'si aminteasca de slabiciunile noastre omenesti si sa nu ne trimita incercari grele, spre intarirea noastra, nici sa ingaduie diavolului sa ne ispiteasca in necazuri.

👉   Care este deosebirea dintre incercarea venita de la Dumnezeu si ispitirea de la diavol?

Este o deosebire foarte mare. Atunci cand Dumnezeu ne trimite vreo suferinta, El face aceasta pentru a ne intari virtutile, asa cum o bucata de fier trecuta prin foc devine otel.

Diavolul, potrivnic, ne ispiteste cu vreun pacat sau prin vreo suferinta pentru a ne face mai rai, mai intinati, mai slabi si intr'un sfarsit, sa ne desparta deplin de Dumnezeu si sa ne duca la pierzanie.

A SAPTEA CERERE

"🇸i ne izbaveste de cel rau."
Ii cerem lui Dumnezeu ajutorul sa ne izbaveasca de fapte rele si de cei ce savarsesc faradelegea. Ca si cum ne'am ruga astfel: 

Pazeste'ne, Parinte, de fapte rele si ne apara de cei ce fac faradelegea.

👉   Cine este cel mai mare nelegiuit, de care il rugam pe Dumnezeu sa ne apere?

Satana. Toate pacatele si toate relele care izvorasc din ele, de la Satana vin. De aceea, prin aceasta cerere il rugam pe Dumnezeu, Care este lumina si dragoste, sa ne izbaveasca de cel rau, care este chiar intunericul si ura.

SLAVOSLOVIA

👉   Cum se incheie rugaciunea domneasca?

Prin slavoslovie sau doxologie, care spune: 

"🇨aci a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururi si in vecii vecilor. Amin."

👉   Ce exprimam prin aceasta slavoslovie?

Ne exprimam credinta ca Dumnezeu este cel mai puternic si mai slavit imparat, singurul Care poate implini cererile noastre. Pentru aceasta il preamarim, slavim si iubim.

👉  Ce inseamna cuvantul "Amin"?

Amin este unul dintre numele lui Dumnezeu. Domnul a spus prin Sfantul Apostol loan: 
"Acestea zice Cel ce este Amin, Martorul cel credincios si adevarat, inceputul zidirii lui Dumnezeu" (Apocalipsa III, 14). 
Noi incheiem fiecare rugaciune si fiecare multumire adusa lui Dumnezeu cu acest nume: Amin. Este ca si cum am spune: Dumnezeu, Adevar. De asemenea, cand depunem juramant, incheiem prin cuvantul Amin, ceea ce inseamna: ceea ce spun este adevarat ca Adevarul sau ca Dumnezeu.
 sursa:crestinortodox.ro

Tatăl nostru

Corala bărbătească ortodoxă Armonia

Powered by RedCircle

„Tatal nostru” in talcuirea parintelui Alexander Schmemann


~*~

11 comentarii:

Slavit sa fie DOMNUL! spunea...

Aceasta este o rugăciune scurtă, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi şi în tren şi pe drum şi acasă, până ce adormi seara s-o ai în gură. Dacă ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai năluciri prin somn şi supărări şi visuri urâte, pentru că nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneşte numele Mântuitorului cu toată inima, cu toată dragostea.
Cea mai puternică rugăciune, după rugăciunea domnească „Tatăl nostru”, care este rugăciunea inimii, adică să zici mereu în minte şi în inimă: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Sau poţi să zici şi aşa: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

„Arborele gras a început cu o tijă subțire. Turnul de nouă etaje a început cu așezarea cărămizilor mici. O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas. Fii atent la gândurile tale - ele sunt începutul acțiunilor.”

~ Lev Nikolaevici Tolstoi

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Slăvit să fie Tatăl Domnului nostru Isus Hristos și Tatăl nostru!

Slăvit să fie DOMNUL! spunea...

„Prefer rugăciunea, spunea un alt stareț, în locul cuvintelor goale, a politeților false și a faptelor bune neclare. Cea mai mare iubire de oameni este rugăciunea, cu toate că oamenii nu o înțeleg. Ea este cea mai mare misiune și binefacere pentru lume. Cuvintele multe nu odihnesc”.

Monahul Moise Aghioritul

Rugăciunea „Tatăl nostru" spunea...

Rugăciunea „Tatăl nostru" este un fel de spovedanie continuă şi zilnică, căci cererea pentru iertarea păcatelor, este o spovedanie a păcatelor noastre.

Sf. Nectarie de la Eghina

Rugaciunea spunea...

Rugăciunea este un medicament mântuitor, care înlătură păcatul şi vindecă de greşeli.

Sfântul lerarh Nectarie din Eghina

Rugaciunea Tatal Nostru spunea...

Rugaciunea Tatal Nostru.

Rugaciunea „Tatal nostru" este un fel de spovedanie continua si zilnica, caci cererea pentru iertarea pacatelor, este o spovedanie a pacatelor noastre.

Sf. Nectarie de la Eghina

Sfântul Marcu Ascetul spunea...


"Când îţi aduci aminte de Dumnezeu înmulţeşte rugăciunea, ca, atunci când îl vei uita, Domnul să-și aducă aminte de tine".

Părintele Cleopa Ilie 1912-1998 spunea...


SFÂNTA RUGĂCIUNE ESTE MAMA TUTUROR FAPTELOR BUNE.

PILDA - Rugaciuni nepotrivite _ spunea...


Cuviosul Daniil Egipteanul s-a rugat pentru Evloghie Pietrarul sa-l imbogateasca Dumnezeu. Pietrarul era primitor de oaspeti si la el tragea Sfantul de fiecare data cand se ducea in oras.

Dumnezeu i-a spus sa-l lase, ca este bine asa cum este, sa-si castige putinul din munca sa, la care Daniil a insistat, spunand: "Daca ar avea mai multi bani, ar face mai mult bine, ar primi, ar face o casa de oaspeti, cati oameni ar putea ajuta!".

Dupa un timp, pietrarul a gasit o comoara, a luat banii, a fugit in Alexandria, a facut un palat si nu mai primea pe nimeni, o ducea in chefuri. Sfantul Daniil l-a adus mai tarziu inapoi prin lucrare dumnezeiasca la saracia sa.

Părintele Iosif Trifa ... spunea...


„Ceea ce sunt aripile pentru păsări, aceea este rugăciunea pentru un creştin adevărat.

Pasărea nu zboară întruna, dar e gata oricând de zburat. Un creştin adevărat e gata oricând de rugăciune.”

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~