" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

04 octombrie

Scris este: RUGATI-VA

   🇸cris este: RUGATI'VA. Sa nu ne multumim cu o singura rugaciune pe zi, ci sa cautam sa'I cerem lui Dumnezeu putere sa ajungem la rugaciunea ne'ncetata.

Scris este sa va RUGATI - Rugati-va ne'ncetat.
Ieşirea☧    Capitolul 8.8 Faraon i'a chemat atunci pe Moise şi pe Aaron şi a zis:

 Rugati'va Domnului pentru mine sa’ndeparteze broastele de la mine si de la poporul meu, iar eu ii voi da drumul poporului, ca sa'i jertfeasca Domnului!

 8.28 Zis-a Faraon:

 Bine; am sa va las sa iesiti, ca sa'i aduceti jertfa Domnului, Dumnezeului vostru, in pustie; dar sa nu va’ntindeti a merge prea departe. Rugati'va dar Domnului pentru mine!

   Capitolul 9.28  

Rugaţi-vă dar pentru mine la Domnul: să’nceteze tunetele lui Dumnezeu, să’nceteze grindina şi focul; eu va voi lasa sa plecati, iar voi mai mult nu veti ramane.

   Capitolul 10.17

Iertati'mi acum inc’o data gresala, si rugati'va Domnului, Dumnezeul vostru, ca sa'mi ia de pe cap prapadul acesta!

Psalmii   Capitolul 121.6

Rugati'va pentru cele ce sunt spre pacea Ierusalimului si pentru propasirea celor ce te iubesc.

Ieremia   Capitolul 29.7  

Cautati pacea tarii in care Eu v’am instrainat si rugati'va Domnului pentru ea, fiindca’n pacea ei va fi pacea voastra.

12 Rugati-va Mie, iar Eu va voi auzi;

Maleahi   Capitolul 1.9  

Si acum, imblanziti fata Dumnezeului vostru si rugati'va Lui! Aceste lucruri au fost facute de mainile voastre; oare va voi primi? zice Domnul Atottiitorul.

Evanghelia după Matei   Capitolul 5.44

Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc şi rugati'va pentru cei ce va vatama si va prigonesc,

   Capitolul 24.20

Rugati'va insa ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici sambata.

Evanghelia după Marcu   Capitolul 13.18

Rugati-va, dar, ca fuga voastra sa nu fie iarna.

 Evanghelia după Luca ☧   Capitolul 6.28

Binecuvantati pe cei ce vă blesteama, rugati'va pentru cei ce va necajesc.

  Capitolul 22.40 Si cand a sosit in acel loc, le-a zis:

Rugati'va, ca sa nu intrati in ispita.

Faptele Apostolilor  Capitolul 8.24 Si raspunzand Simon, a zis:

Rugati'va voi la Domnul pentru mine, ca sa nu vina asupra mea nimic din cele ce ati zis.

Epistola întai catre Tesaloniceni  Capitolul 5.17

rugati'va ne'ncetat

25. Fratilor, rugati'va pentru noi.

Epistola a doua către Tesaloniceni  Capitolul 3.1  

In sfarsit, fratilor, rugati'va pentru noi, pentru ca cuvantul Domnului sa-si plineasca alergarea si sa fie slavit asa cum e si la voi

Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Evrei  Capitolul 13.18  

Rugati'va pentru noi; caci suntem incredintati ca avem o constiinta buna, voind ca’ntru totul sa ne purtam cum trebuie.

Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Iacob  Capitolul 5.16  

Marturisiti-va asadar unul altuia pacatele si rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati. Mult poate rugaciunea dreptului cea lucratoare.

Cartea lui Tobit  Capitolul 6.18  

Iar cand va fi sate apropii de ea, ridicati-va amandoi, rugati-va la Domnul cerului si cereti ca asupra voastra sa vina indurare si mantuire. Nu te teme, caci ea tie ti'a fost randuita dintotdeauna. Tu esti cel care o vei scapa, ea va merge cu tine, iar eu ma pun chezas ca vei avea copii care'ti vor fi ca niste frati; nu'ti face sange rau!

Cartea lui Baruh  Capitolul 1.11  

Rugati-va pentru viata lui Nabucodonosor, regele Babilonului, si pentru viata lui Baltazar, fiul sau, aaa ca zilele lor sa fie pe pamant ca zilele cerului. 

Capitolul 1.13  

De asemenea, rugati-va pentru noi Domnului, Dumnezeului nostru, fiindca am pacatuit impotriva Domnului, Dumnezeului nostru, iar mania Domnului si urgia Lui nu s’au intors de la noi pans’n ziua aceasta.

Rugaciunea este recomandata in orice vreme. Orice loc si orice timp ne sunt potrivite pentru rugaciune. Apostolul Pavel ne indeamna:

faceti in toata vremea, in Duhul, tot felul de rugaciuni si de cereri.

Sfantul Marcu Ascetul spune ca toate cate le vorbim sau le savarsim fara rugaciune ni se arata mai pe urma sau gresite, sau vatamatoare, dovedindu-ne lipsiti de sens prin cele ce urmeaza. Rugaciunea ne'ncetata consta in a avea mintea alipita de Dumnezeu, in a depinde si a te increde pururea in El. Numai asa poate ajunge omul sa nu se mai tulbure de nimic. Dupa cum fierul, prin unirea cu focul, nu mai poate fi atins, tot asa si rugaciunile ne'ncetate, fac ca mintea omului sa ramana neatinsa de cursele vrajmasilor.

Sigur, la rugaciunea ne'ncetata nu se ajunge dintr-o data. Aceasta rugaciune are nevoie de timp indelungat si de osteneala. Sfintii Parinti ne sfatuiesc ca atunci cand nu avem dispozitia cuvenita in a starui neincetat in rugaciune, sa nu ne ostenim in zadar, ci sa cautam sa implinim alte osteneli si asa vom ajunge la a primi putere spre dobandirea rugaciunii neincetate.

Rugaciunea o facem dupa masura vietii noastre. Deci, cum ne este viata, asa ne este si rugaciunea. Exista un indemn: "Roaga-te cum poti, ca sa ajungi sa te rogi cum trebuie!". Adica, sa depunem tot efortul in a avea o viata curata, ca sa ajungem la rugaciunea ne'ncetata.

Sunt persoane care cauta sa rosteasca multe rugaciuni, in vreme ce altele parasesc cu totul cartea de rugaciuni, multumindu-se cu una singura. Cred ca cea mai potrivita cale este cea de mijloc: nici multe rugaciuni, ca sa nu ne risipim in alte ganduri, dar nici nu trebuie parasite celelalte rugaciuni atunci cand simtim ca suntem slabiti in lucrarea duhovniceaca.

6 comentarii:

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

„Purificarea de patimi nu se poate obține realizând o stare neutră a sufletului, ci înlocuind patimile cu virtuțile contrare”.

- Părintele Dumitru Stăniloae

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

IMNUL DRAGOSTEI
"De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.
Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.
Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul.
Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.
Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata."

(1 Corinteni. 13)

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Păzește-mă pe mine, Doamne, ca pe lumina ochiului, apără-mă sub aripile Tale și mă depărtează de ispită. Fii strajă ochiului ca să nu privească spre cele necuviincioase, fii strajă urechii, ca să nu nedreptate. Fii strajă gurii, ca să nu iasă din ea clevetire, osândă, hulă și cuvinte deșarte. Fii strajă inimii, ca să nu se încline ea în viclenii și să nu facă fărădelege.
Dă-ne Doamne știință, pentru a ști ce să facem și cunoaștere pentru a deosebi binele de rău. Dăruiește-ne Doamne, să fim pentru Tine mai plăcuți decât aroma și mirodeniile.
Dă-ne Doamne, să Te iubim pe Tine și să urâm lumea și în locul averilor trecătoare să Te dobândim numai pe Tine.
Dăruiește-ne Doamne, să-Ți aducem Ție, daruri alese. Dă-ne Doamne, să-Ți aprindem Ție trei luminător străluciți: duhul, inima și trupul; trei daruri-unei Treimi. Duhul,să-l închinăm Tatălui, inima, Fiului, trupul să-l închinăm Duhului Sfânt, care din nou îl va ridica din țărână.
Părinte, sfințește prin Tine duhul nostru! Fiule, sfințește sufletele noastre! Duhule Sfinte, sfințește prin Tine trupurile noastre, cele slăbite de rănile păcatului!
Dăruiește-ne Doamne, bucuria Ta și să Te bucuri și Tu de noi, în ultima zi!
Slavă Îți înălțăm noi, iar Tu nouă, Dăruiește-ne darurile Tale! Amin!

( Sfântul Efrem Sirul)

Timo Drag spunea...

Doar pentru că îl iubești pe Dumnezeu nu înseamnă că nu vei cădea.
Dar înseamnă că Hristos te va prinde de fiecare data când cazi.

Slăvit să fie DOMNUL! spunea...

“Casa sufletului este răbdarea, hrana sufletului este smerenia. Când în casă nu se găsește hrană, atunci sufletul iese afara, adică din răbdare. Pe vechii creștini, vrăjmașul îi ispitea prin chinuri, iar pe cei de azi, prin boli și gânduri”.

Sfântul Ambrozie de la Optina

Timo Drag spunea...

Ziua trecând, mulțumesc Ție, Doamne, seara, rogu-mă, cu noaptea, fără de păcat, dăruiește-o mie, Mântuitorule, și mă mântuiește.

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~