" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

04 octombrie

CELE 9 CETE INGERESTI

   CELE 9 CETE INGERESTI

Cuvantul inger inseamna "trimis, mesager" si se poate referi la oricare dintre creaturile netrupesti ale lui Dumnezeu.

  

Serafimii  - Heruvimii - Tronurile   《 A DOUA TRIADA 》  Domniile - Puterile - Stapaniile  《  A TREIA TRIADA 》  Incepatoriile - Arhanghelii - Ingerii

《 PRIMA TRIADA 》

Serafimii  😇 Heruvimii 😇 Tronurile


《 A DOUA TRIADA 》

Domniile 😇 Puterile 😇 Stapaniile

《  A TREIA TRIADA 》

Incepatoriile 😇 Arhanghelii 😇 Ingerii

CELE 9 CETE INGERESTI


👼

SERAFIMII


- „cei cu cate 6 aripi"

- sunt cel mai aproape de Dumnezeu

- ii calauzesc pe oameni spre dragostea de Dumnezeu, de care ei sunt inflacarati

- in ebraica, serafim inseamna cel ce aprinde" 

 👼

HERUVIMII


- „cei cu ochi multi"

- stralucesc ne'ncetat cu lumina intelegerii si a cunostintei de Dumnezeu

- ii lumineaza pe oameni pentru a cunoaste tainele lui Dumnezeu

- in ebraica, heruvim inseamna „intelegere deplina"

👼

TRONURILE


- stau „inaintea Celui ce sade pe scaun inalt si preainaltat" (Isaia 6, 1) 

- pe ei, ca pe niste scaune intelegatoare, se odihneste Dumnezeu ginditor" (Sf. Maxim Marturisitorul)

👼

DOMNIILE


- ii calauzesc pe conducatori, dandu-le intelepciune 

- ajuta pe oameni sa-si stapaneasca simturile

 👼

PUTERILE


- dau oamenilor rabdare, putere in incercari si ispite, darul prorociei si al facerii de minuni

- stapinesc planetele si stelele universului

 👼

STAPANIILE


- ii ajuta pe oameni sa isi stapaneasca simturile si patimile

- au putere impotriva vrajmasilor

 👼

INCEPATORIILE


- pazesc tarile, hotarele, orasele, satele, bisericile si pastorii de suflete

- ii ajuta pe oameni sa faca voia lui Dumnezeu si sa nu asupreasca pe cei aflati in ascultarea lor

 👼

ARHANGHELII


- au misiunea de a vesti oamenilor tainele lui Dumnezeu

- inmultesc credinta oamenilor

 👼

INGERII


- sunt cei mai apropiati de oameni

- ii pazesc pe credinciosi

😇    Rugaciune catre Sfantul Inger ( pazitor meu )

😇   Sa stam bine, sa stam cu frica inaintea Celui ce ne-a facut pe noi si sa nu cugetam cele potrivnice lui Dumnezeu

👼👼👼👼👼👼👼👼👼

Rugaciune catre sfantul inger, pazitor al vietii noastre:


😇       Ingerule al lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufle­tului si al tru­pului meu, iarta-mi toate cate am gre­­sit in ziua de astazi, si de toata vi­clenia vrajma­sului meu celui potri­v­nic ma izbaveste, ca sa nu manii cu niciun pacat pe Dumne­zeul meu; si te roaga pentru mine, paca­tosul si ne­vred­­nicul rob, ca sa ma arati vred­nic bunatatii si milei Preasfintei Trei­mi si Mai­cii Dom­­nului meu Iisus Hristos si tu­turor sfin­tilor. Amin


😇       Toate puterile ceresti: Scaunele, Dom­­nii­le, Incepatoriile, Stapaniile, Pute­rile, He­ruvimii, Serafimii, Ar­hanghe­lii si In­ge­rii, ru­gati-va lui Dum­nezeu pentru mine, paca­tosul.


😇       Sfinte ingere, pazitorul meu, aco­pera-ma cu aripile bunatatii tale si iz­goneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dum­nezeu pentru mine, pacatosul.


😇       Ingerule sfant al lui Hristos, ca­tre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfant, care esti dat mie de la Sfan­tul Bo­tez spre pazirea sufletului si a pa­ca­to­sului meu trup. Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile mele cele rele, am ma­niat prea­curata lumina ta si te-am iz­gonit de la mine prin toate lu­crurile cele de rusine: cu minciu­nile, cu cle­vetirile, cu pizma, cu osan­direa, cu tru­fia, cu neascultarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu des­fra­narea, cu mania, cu scumpatatea, cu manca­rea cea fara de sat, cu betia, cu multa vorbire, cu gandurile cele rele si vi­clene, cu obiceiurile cele rele si cu aprin­de­rea spre desfranare, avand mai ales voire spre toata pof­ta cea trupeasca. O, rea voire a mea, pe care nici fiintele cele necuvan­tatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine sau sa te apropii de mine, cel necurat? Sau cu ce ochi, ingerule al lui Hristos, vei cauta spre mi­ne, cel care m-am in­curcat asa de rau in lu­cru­rile cele intinate? Sau cum voi pu­tea sa-mi cer ier­tare pentru faptele mele cele amare, rele si vi­clene, in care cad in toate zilele si noptile si in tot ceasul? De aceea cad inaintea ta si ma rog, pa­zitorul meu cel sfant, mi­losti­veste-te spre mine, paca­tosul, si-mi fii mie aju­tator si sprijinitor asu­pra vrajmasului meu celui rau, cu sfintele tale rugaciuni, si Im­paratiei lui Dum­nezeu ma fa par­tas, cu toti sfintii, acum si pu­rurea si in vecii vecilor. Amin.

5 comentarii:

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

"Totul se aşează dacă ştii să rabzi şi să te încredinţezi lui Dumnezeu."

- Patriarhul Pavle

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

La ceasul rugăciunii, memoria îţi aduce închipuirile vechilor lucruri, sau grijile noi, sau persoana celui care te-a întristat. Deci, păzeşte-ţi bine mintea, ca să nu-ţi pună înainte problemele ei. Şi să te îndemni continuu să conştientizezi înaintea cui te afli, pentru că este foarte firesc pentru minte să fie atrasă cu uşurinţă de ţinerea de minte a lucrurilor la ceasul rugăciunii.

Atenţia minţii care se osteneşte să afle rugăciunea va aduce rugăciunea. Pentru că rugăciunea urmează ca nimic altceva atenţiei. Deci, să ne îngrijim cu râvnă să dobândim luarea-aminte.

Uneori, prin modul în care vei sta la rugăciune vei putea degrabă să te aduni şi să te rogi bine, alteori te vei osteni mai mult, fără să-ţi împlineşti scopul. Aceasta se întîmplă, ca să cauţi cu mai multă fierbinţeală rugăciunea. Şi după ce o vei primi, s-o ai ca pe o izbândă nedespărţită.

Să ştii că sfinţii îngeri ne îndeamnă la rugăciune, şi stau împreună cu noi, şi se bucură, şi se roagă pentru noi. Deci, dacă ne arătăm nepăsători şi primim gândurile pe care ni le aduc demonii, îi vom mânia mult pe îngeri. Pentru că în timp ce aceştia se luptă atât de mult, noi nici pentru noi înşine nu vrem să-L rugăm pe Dumnezeu, ci dispreţuind slujirea lor, şi părăsindu-L pe Domnul Dumnezeul lor, vorbim cu duhurile necurate. (Sfântul Nil Ascetul)

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

„Unii cheltuiesc sume mari de bani pe agenți de pază, uitând că apărătorii cei mai fideli și puternici sunt îngerii Domnului pe care, din păcate, nu îi invocăm prea des în rugăciune, deși prin puterea lui Dumnezeu ei săvârșesc înfricoșătoare minuni.”

- Arhimandritul Mihail Daniliuc

Slăvit să fie DOMNUL! spunea...

Pe apărătorii noştri şi păzitorii vieţii noastre, pe sfinţii îngeri, să-i rugăm să ne întărească pe această cale. Că nu este lucru mai înfricoşat ca pieirea veşnică a sufletului şi nimic mai scump decât moştenirea veşnicei împărăţii, de care pe toţi să ne învrednicească prea Milostivul Dumnezeu, cu rugăciunile şi cu ajutorul sfinţilor Săi îngeri. Amin!

O rugaciune deosebit de puternica catre ingerul pazitor din viata ta: spunea...


Pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa se bucure vrajmasul!

Sfinte Ingere, pazitorul si acoperitorul meu cel bun, cu inima zdrobita si cu sufletul indurerat stau dinaintea ta si ma rog. Auzi-ma pe mine, pacatosul rob al lui Hristos, care cu multa cainta si lacrimi amare strig:
- sa nu pomenesti faradelegile si nedreptatile cu care eu, nevrednicul, te mahnesc in toata vremea, savarsind fapte necuvenite in fata Ziditorului meu Dumnezeu.
Fii milostiv si nu te departa de la mine. Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale, ca intru pocainta si neprihana sa-mi petrec cealalta vreme a vietii mele. Pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrajmasul de pierzarea mea. In tot locul si in tot ceasul sa-mi stai inainte, rugandu-L pe Domnul Dumnezeul indurarilor sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit in viata mea cu fapta, cu gandul sau cu vorba.
Iar in infricosatul ceas al mortii tu sa fii langa mine, bunul meu pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni veniti sa infricoseze cutremuratul meu suflet. Apara-ma de cursele lor, cand va fi sa trec prin vamile vazduhului, pentru ca, de tine calauzit si pazit, lumina Raiului sa o vad, unde Sfintii si Puterile ceresti laolalta lauda si preamaresc numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~