" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

18 martie

Toate rugaciunile de dimineta care se zic la trezire / scrisa si citita.

   Toate rugaciunile de dimineta care se zic la trezire /scrisa si citita

  Rugaciunea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face cand te trezesti dimineata. In acest fel, vei vedea ca vei dobandi mai multa putere si energie in ziua in care abia incepi.

Biserica Ortodoxa ne invata ca toate virtutile si harurile lui Dumnezeu sunt obtinute in primul rand prin rugaciune. Rugaciunea este un dialog intre inima si Dumnezeu. Aceasta este o realitate care ne leaga de Dumnezeu. 

Rugaciunile de dimineata fac parte din randuiala zilnic al fiecarui crestin si sunt indeplinite in prima parte a zilei. Este conceput pentru a va oferi puterea de care aveti nevoie pentru ziua respectiva si pentru a va ajuta sa faceti fata provocarilor si obstacolelor care apar.

Ce este rugaciunea de dimineata?

  Cand ne trezim din somnul profund al noptii precedente, mai intai ii multumim lui Dumnezeu pentru noaptea care tocmai a trecut, ii multumim lui Dumnezeu pentru protectia sa in somn si ii multumim lui Dumnezeu pentru sprijinul si ajutorul dat in ziua care incepe acum. In ochii duhovnicilor, rugaciunile de dimineata reprezinta un moment in care credinciosii pot dezvolta o legatura puternica cu Dumnezeu.

Parintele Cleopa considera ca aceste rugaciuni de dimineata sunt:

„rugaciuni de argint” pentru ca „rugaciunile pe care le numesc „argint” sunt amestecate cu griji si ganduri, in timp ce rugaciunile din timpul zilei se numesc „arama” din cauza numarului mare de Ingrijorare si gandurile lumesti diminueaza foarte mult puterea rugaciunii”.

 Rugaciunile diminetii care se zic la trezire.

   Binecuvantat este Dumnezeul nostru, totdeauna acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Rugaciuni incepatoare (text-audio) >>>


†  Sculandu'ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru rugaciunile ingerilor Tai, miluieste'ne pe noi.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

†  Din pat si din somn m'ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide ca sa Te laud pe Tine, Sfanta Treime: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru rugaciunile tuturor sfintilor Tai, miluieste'ne pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

†  Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi. Ci cu frica sa strigam in miezul noptii: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste'ne pe noi.

Doamne, miluieste (de 12 ori):

†  Din somn sculandu'ma, multumescu'Ti Tie, Preasfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga rabdarea Ta, nu Te'ai maniat pe mine, lenesul si pacatosul, nici nu m'ai pierdut pentru faradelegile mele, ci ai aratat iubire de oameni, dupa obicei; si, intru deznadajduire zacand eu, m'ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci acum lumineaza'mi ochii gandului, deschide'mi gura, ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa'Ti cant intru marturisirea inimii si sa laud preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecilor vecilor. Amin

Alta rugaciune:

†  Slava Tie, Imparate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea dumnezeiasca si de oameni iubitoare m'ai invrednicit pe mine, pacatosul si nevrednicul, a ma scula din somn si a dobandi intrare in casa Ta. Primeste, Doamne, si glasul rugaciunii mele, ca si al sfintelor si intelegatoarelor Tale puteri, si binevoieste ca din inima curata si cu duh de umilinta sa Ti se aduca Tie lauda din necuratele mele buze; ca si eu sa ma fac partas fecioarelor celor intelepte, cu luminata faclia sufletului meu, si sa Te slavesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvantul Cel slavit in Tatal si in Duhul Sfant. Amin.

Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu!

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu!

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru! (cu trei inchinaciuni)


Psalmul 50 >>> 

Simbolul Credintei - Crezul

CREZUL - Simbolul de credinta crestin-ortodoxa >>>

†  Cred intr'unul Dumnezeu, Tatal, Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Si intr'unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S'a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s'au facut.

Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S'a pogorat din ceruri si S'a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S'a facut om.

Si S'a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S'a ingropat.

Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S'a inaltat la ceruri si sade de'a dreapta Tatalui.

Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.

Intr'una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica;

Marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor.

Astept invierea mortilor

Si viata veacului ce va sa fie.Amin.

Rugaciunea intai, a Sfantului Macarie cel Mare:

†  Doamne, curateste'ma pe mine pa­­ca­to­sul, ca niciodata n'am facut bine inaintea Ta. Izbaveste'ma deci de cel viclean si sa fie intru mine voia Ta, ca fara de osanda sa deschid gura mea cea nevrednica si sa laud prea­sfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si puru­rea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a doua, a Sfantului Macarie cel Mare:

†  Din somn sculandu'ma, cantare de miez de noapte aduc Tie, Man­tu­itorule, si inaintea Ta cazand, strig: Nu ma lasa sa adorm in moartea pa­catelor, ci ma mi­luieste, Cel Care Te'ai rastignit de voie, si pe mine, cel care zac in lene, grabind ma scoa­la si ma man­tuieste, ca sa stau inaintea Ta intru rugaciuni; iar dupa somnul noptii, sa'mi lumi­nezi ziua fara de pacat, Hristoase Doam­ne, si ma mantuieste.

Rugaciunea a treia, a Sfantului Macarie cel Mare:

†  Sculandu'ma din somn, catre Tine, Sta­pane, Iubitorule de oameni, scap si spre lucrurile Tale ma nevoiesc. Ma rog Tie, ajuta'mi cu milostivirea Ta in toata vre­mea si in tot lucrul. Iz­ba­veste'ma de toa­te lucrurile lumesti cele rele si de spo­rirea diavoleasca izbaveste'ma si ma du intru Impa­ratia Ta cea vesnica. Ca Tu esti Faca­­torul meu si Purtatorul de grija si Datatorul a tot binele si intru Tine este toa­­ta na­dejdea mea si Tie slava inalt, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a patra, a Sfantului Macarie cel Mare:

†  Doamne, Cel Care cu multa Ta bu­na­tate si cu indurarile Tale cele mari mi'ai dat mie, robului Tau, de am trecut timpul noptii acesteia fara ispita de toata rautatea pizmasului, Tu Insuti, Stapane, Facatorule a toate cate sunt, invredniceste'ma cu ade­varata lumina Ta ca sa fac voia Ta cu inima lumina'ta, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a cincea:

†  Doamne, Dumnezeule, Atottiitoru­le, Care primesti de la puterile Tale cele ce­resti cantarea Sfintei Treimi, pri­meste si de la noi, nevrednicii robii Tai, cantarea Sfintei Treimi si ne da­ru­ieste ca in toti anii vietii noas­tre si in tot ceasul Tie sla­va sa'Ti inal­tam: Ta­talui si Fiului si Sfan­tului Duh, acum si pururea si in vecii ve­cilor. Amin.

Rugaciunea a sasea:

†  Doamne, Atottiitorule, Dumne­zeul pu­te­rilor si al tuturor trupurilor, Care intre cele de sus locuiesti si spre cele de jos privesti; Cel Care cercetezi inimile si ra­runchii si tainele oamenilor le stii cu ade­varat; Lu­mina fara de inceput si pururea fii­toare, in care nu este mu­tare sau umbra de schimbare; Insuti, Im­parate fara de moar­te, primeste ru­gaciunile noastre pe care le aducem Tie din gurile noastre cele intinate, in acest ceas al noptii, indraznind pentru multimea milelor Tale. Iarta'ne grese­lile ce am gresit inaintea Ta, cu cu­van­tul, cu fapta, din stiinta si din ne­stiinta. Curateste'ne pe noi de toate in­ti­na­ciunile trupesti si sufletesti, fa­can­du'ne pe noi casa cinstitului si Sfan­tului Tau Duh. Si ne daruieste noua cu inima veghetoare si curata sa trecem toata noaptea acestei vieti, astep­tand luminata si sfanta zi a Unuia-Nascut Fiului Tau, a Dom­nu­lui Dumnezeului si Man­­tuitorului nostru Iisus Hristos, cand va veni pe pamant cu slava sa judece pe toti si sa plateasca fiecaruia dupa faptele lui. Ca sa nu fim aflati zacand si dormitand, ci priveghind si sculati in lucrarea po­runcilor Lui si sa fim gata a intra in bucuria si camara sla­vei Lui celei dum­nezeiesti, unde este gla­sul cel ne'ncetat al celor care Te lauda si nes­pusa dulceata a celor care vad pururea fru­musetea cea nespusa a slavei Tale. Ca Tu esti Lumina cea adevarata, Care lu­mi­nezi si sfintesti toate, si pe Tine Te lauda toata faptura in veci. Amin.

Rugaciunea a saptea:

†  Pe Tine Te binecuvantam, Dum­neze­ule Preainalte si Doamne al mile­lor, Cel Care faci cu noi pururea lucruri mari si cu anevoie de urmat, slavite si preaminunate, care nu au numar. Cel Care ne'ai dat noua somn spre odihna nepu­tintelor noastre si spre repaos de ostenelile trupului, mul­tumindu'Ti ca nu ne'ai pierdut pe noi cu faradelegile noastre, ci, dupa obicei, Te'ai aratat iu­bitor de oameni si ne'ai ridicat pe noi dis de dimineata pen­tru a slavi stapanirea Ta. Pen­tru aceea ne rugam bunatatii Tale celei nease­manate: lumineaza ochii gandului nostru si ridica mintea noastra din somnul cel greu al lenei si deschide gura noastra si o umple de laudele Tale, ca sa putem in liniste a canta, a striga si a ne marturisi pururea Tie, Dumnezeului Celui slavit in toate si de toti: Tatalui Celui fara de in­ceput, impreuna si Unuia-Nascut Fiului Tau si Preasfantului si Bu­nului si de viata Facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a opta, a Sfantului Ioan Gura de Aur, dupa numarul ceasurilor noptii si ale zilei >>>

Rugaciunea a noua, catre sfantul inger pazitor al vietii noastre:

†  Sfante Ingere al lui Hristos, ca­tre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfant, care esti dat mie de la Sfan­tul Bo­tez spre pazirea sufletului si a pacato­sului meu trup. Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile mele cele rele, am ma­niat prea­curata lumina ta si te'am iz­gonit de la mine prin toate lucrurile cele de rusine: cu minciu­nile, cu cle­vetirile, cu pizma, cu osandirea, cu tru­fia, cu neascultarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu des­fra­narea, cu mania, cu scumpatatea, cu manca­rea cea fara de sat, cu betia, cu multa vorbire, cu gandurile cele rele si vi­clene, cu obiceiurile cele rele si cu aprin­de­rea spre desfranare, avand mai ales voire spre toata pof­ta cea trupeasca. O, rea voire a mea, pe care nici fiintele cele necuvan­tatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine sau sa te apropii de mine, cel necurat? Sau cu ce ochi, ingerule al lui Hristos, vei cauta spre mi­ne, cel care m'am in­curcat asa de rau in lu­cru­rile cele intinate? Sau cum voi pu­tea sa'mi cer ier­tare pentru faptele mele cele amare, rele si vi­clene, in care cad in toate zilele si noptile si in tot ceasul? De aceea cad inaintea ta si ma rog, pa­zitorul meu cel sfant, mi­losti­veste'te spre mine, paca­tosul, si'mi fii mie aju­tator si sprijinitor asu­pra vrajmasului meu celui rau, cu sfintele tale rugaciuni, si Im­paratiei lui Dum­nezeu ma fa par­tas, cu toti sfintii, acum si pu­rurea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea a zecea, catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu:

†  Preasfanta Stapana mea, de Dum­­ne­zeu Nascatoare, cu sfintele si preaputernicele tale rugaciuni izgo­neste de la mine, sme­ritul si ticalosul robul tau, deznadajdui­rea, uitarea, necu­nos­tinta, nepurtarea de gri­ja si toate gandurile cele intinate, cele rele si hu­litoare de la ticaloasa mea inima si de la intu­ne­cata mea minte. Si stinge va­paia pof­te­lor mele, ca sarac sunt si ticalos. Si ma iz­ba­veste de multe rele si adu­ceri-aminte si naravuri, si de toate fap­tele cele rele ma slobozeste. Ca bine­cu­vantata esti de toate neamurile si prea­cinstitul tau nume se slaveste in vecii ve­cilor. Amin.

Alta rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu:

†  Imparateasa mea preabuna si na­dejdea mea, Nascatoare de Dumne­zeu, primitoarea saracilor si ajutatoa­rea stra­­inilor, bucuria celor mahniti, acoperirea celor necajiti, vezi'mi nevoia, vezi'mi necazul; ajuta'ma ca pe un neputincios, hraneste'ma ca pe un strain. Necazul meu il stii; ci il dezlea­ga precum voiesti, ca n'am alt ajutor afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna, ci numai pe tine, o, Maica lui Dumne­zeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii ve­cilor. Amin.

†  Cuvine'se cu adevarat sa te fe­ri­cim, Nascatoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricita si preanevinovata si Maica Dum­ne­zeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita, fara de ase­manare, decat serafimii, ca­re fara stricaciune pe Dumnezeu Cu­vantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nas­catoare de Dumnezeu, te marim.

Slava Tie Hristoase, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. Doamne, miluieste! Doamne, miluieste! Doamne miluieste!

†  Hristos, Adevaratul Dumnezeul nostru, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale, ale preacuviosilor si de Dumnezeu purtatorilor parintilor nostri si pentru ale tuturor sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi, ca un bun si de oameni iubitor.

Pentru rugaciunile sfintilor parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste'ne pe noi. Amin.

Audio: rugaciunile diminetii care se zic la trezire

Powered by RedCircle


Un comentariu:

(I Petru 5:7) spunea...


„Lăsaţi-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi”. (I Petru 5:7)

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Rugaciune pentru cei aflati in cumplita prostitutie.

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~