" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

03 decembrie

Ce sfat important i-ai da copilului tau?

   Ce sfat important i-ai da copilului tau? 

SFANTUL PORFIR KAVSOKALIVITUL, RECOMANDARI PENTRU  EDUCATIA COPIILOR.

   Sugestia SFANTULUI PORFIR KAVSOKALIVITUL, este folosit in educatia copiilor.  

Sfaturi pentru viata de familie.

 

Sugestia SFANTULUI PORFIR KAVSOKALIVITUL, este folosit in educatia copiilor.  Sfaturi pentru viata de familie.

⏩   Copilul e asemenea unui aluat. Cu cat e mai moale, cu atat se plamadeste mai usor. La fel si copilul. Cu cat e mai mic, cu atat mai usor se modeleaza, formeaza, educa si desavarseste. 

Educarea copilului este alfa si omega indatoririlor parintilor fata de aceasta faptura omeneasca, pe care prin sinergie dumnezeiasca o aduc la viata!

⏩   Vin sute de parinti si cu lacrimi in ochi ma roaga sa le ajut copiii fiindca unii s-au incurcat cu drogurile, altii cu diferite grupuri rele, altii ii injura, le cer bani, ii ameninta, chiar ii lovesc! 

Cand insa ii intreb: „Voi ce-ati facut acum ca sa ajutati aceste fapturi nefericite?”, imi raspund, aproape fara deosebire, ca n-au putut face nimic, fiindca le-au scapat de sub control indata ce au ajuns la varsta adolescentei. „Ei, era de asteptat!”, le raspund eu. „De vreme ce ati lasat la o parte toti anii copilariei si ati asteptat sa vina adolescenta pentru a va ocupa de copiii vostri, era firesc sa aveti asemenea rezultate.

⏩   Sunt doua cai de a ajunge la Dumnezeu - Ne vorbeste parintele Porfirie

⏩   Copiii nu se zidesc cu laude ne'ntrerupte; devin egoisti si vanitosi. Vor astepta toata viata sa fie laudati intruna de toti, desi li se spun lucruri neadevarate. 

Din pacate, astazi toti au invatat sa spuna minciuni, si vanitosii le accepta, acestea sunt hrana lor. "Spune-mi indiferent ce, fie minciuna, fie ironie" zic. Dumnezeu nu vrea asta, ci adevarul. Din nefericire, nu toti o pricep, si fac tocmai pe dos. Cand ii lauzi pe copii ne'ncetat, fara discernamant, ii ispiteste vrajmasul. Le zgandaresti iubirea de sine si, obisnuiti de mici cu laudele parintilor si ale dascalilor, e posibil sa ajunga buni la invatatura, dar care-i folosul? Vor intra in viata ca niste egoisti, iar nu ca niste crestini. Niciodata egoistii nu pot fi crestini – vor ne'ncetat sa fie laudati, iubiti de toti, cu totii sa vorbeasca despre ei numai de bine, lucru pe care Dumnezeu, Biserica noastra, Hristos nu-l doresc. Religia noastra nu incuviinteaza acest mod de a fi, acest fel de educatie. Dimpotriva, doreste ca de mici copiii sa afle adevarul. 

Adevarul lui Hristos arata ca lauda il face pe om egoist. Egoistul e o persoana confuza, calauzita de diavol si de duhul cel rau. Crescand la sanul egoismului, cel dintai lucru pe care-1 face este de a-L tagadui pe Dumnezeu si de a fi un egoist inadaptabil in societate. Trebuie sa rostesti adevarul pentru ca omul sa-l cunoasca. Altminteri il faci sa ramana in nestiinta lui. Cand ii spui celuilalt adevarul, incepe sa se indrepte, este atent, ii asculta si pe altii, se infraneaza. Asa ii vei spune si copilului adevarul, il vei mustra, ca sa priceapa ca ceea ce face nu e bine. 

Ce zice inteleptul Solomon? 

„Cine cruta toiagul sau isi uraste copilul, iar cel care il iubeste il cearta la vreme.”

⏩   Ne vorbea Cuviosul, despre cum treptat parintii ar trebui sa dezradacineze obiceiul prost al copiilor lor de a se socoti centrul universului. 

Ar trebui sa-i invete sa se adapteze cu toti si la tot felul de situatii. 

Si asta ca sa nu intampine greutati cand, in cele din urma, vor da piept cu viata, avand de-a face cu o mare varietate de caractere; sa nu-i strice si sa nu si-i faca dusmani de pe urma unor egoisme marunte si a autosuficientei exagerate. Aceasta, spunea, este educatia corecta ce trebuie data copiilor.

⏩   Un frate imi spunea urmatoarele despre fata cea mai mare a unei familii care era ispitita de demon sa faca multe pagube in casa, spargand diferite obiecte, si in afara casei, aruncand pietre si alte lucruri. S-a dus fratele acesta impreuna cu preotul A. (fiu duhovnicesc si el al Parintelui) la ei acasa, dar parintele A. n-a izbutit sa-i ajute cu nimic in afara de sfestania pe care le-a facut-o si sfaturile date. Asa ca fratele i s-a adresat Parintelui, intrebandu-l ce sa faca acei oameni pentru a avea parte de ajutor. Atunci Parintele i-a zis fratelui: 

– Stii, fiul meu, cat de puternic este acest demon salasluit inauntrul copilului? Poate rasturna un camion mare, incarcat cu pietre. Si stii cine e de vina in cazul acesta? 

– Nu, ii raspunde fratele. 

– De vina sunt parintii, caci i-au aratat multa iubire surorii ei mai mici, si ea a fost cuprinsa de invidie. Si intr-o clipa de slabiciune, pe care satana n-a lasat-o sa-i scape, a biruit-o, si acum face lucrurile astea. 

– Acum ce trebuie sa facem, Parinte?, l-a intrebat fratele din nou. 

– Ei!, acum e nevoie de multa rugaciune si dragoste ca sa se faca bine.

⏩   Imi spui ca te intristeaza faptul ca n-ai timp pentru rugaciune din pricina copiilor prea mici. 

Dar stii ca cine se ocupa cum trebuie de copii e ca si cum s-ar ruga!

⏩   Cand cineva din familia noastra, d.ex., unul dintre copii, arunca un bol de pe masa si acesta se sparge, de obicei ne enervam. Daca in acea clipa delicata dam dovada de noblete sufleteasca si, aratand intelegere, aflam justificarea pagubei, am castigat si sufletul nostru, si pe al celuilalt.

   Si la aceasta se rezuma intreaga noastra viata duhovniceasca, la acel act de superioritate  sufleteasca, in mijlocul incercarilor si al necazurilor, prin care trecem, de la indignarea egoismului la intelegerea nascuta din iubire!

⏩   Unui tata mahnit, care si-a adus la Parintele copilul bolnav, i-a spus: 

Copilul tau e bun, dar, pentru ca l-ai silit sa se distinga la scoala la diferite obiecte, nu a rezistat, (a cedat) si s-a imbolnavit de neurastenie.

⏩   Parintele Porfirie spunea ca parintii trebuie sa fie foarte atenti la cum vorbesc. Trebuie sa-si binecuvanteze, nu sa-si blesteme copiii, fiindca, zicea ∽ si in timp ce vorbea, isi ridica usor mainile, rasfirandu-si degetele ∽, inima noastra este un emitator care emite si degetele sunt antenele. 

  Din fiecare om sunt emise binecuvantari sau blesteme, binecuvantare sau nefericire, bine sau rau. Si povesti un caz pe care il cunostea el insusi. 

  Un copil, ne spunea, a plecat de acasa la joaca, desi mama lui voia sa se duca cu magarul la camp. In cele din urma copilul se intoarse acasa si mama, plina de manie, l-a blestemat cu un blestem cutremurator, sa aiba parte de pat de scanduri, pe care nu il arunca decat femeile needucate, cu rea vointa si necioplite, departe de Biserica. Copilul a luat magarul si a plecat, dar pe drum a cazut de pe magar, s-a lovit de o piatra si l-au gasit niste trecatori, care l-au adus mort pe un pat de scanduri, asa cum il blestemase. Mama isi smulgea parul, insa raul fusese facut. 

  De aceea si Evanghelia sfatuieste sa binecuvantam, nu sa blestemam;    N-ai priceput ce se intampla aici? Copilul tau il are in spate pe diavolul, care face tot ce vrea din el si il duce unde vrea. Nu rezolvi nimic cu o asemenea purtare. Pentru problema aceasta e nevoie de rugaciune. Si tu, si sotia ta, amandoi impreuna, o sa incepeti sa va rugati ne'ntrerupt pentru fiica voastra, fara sa faceti referire deloc la problema cu pricina.

⏩   Parintii unui baiat suferind de neurastenie au venit la Parintele, cerandu- i ajutorul pentru problema lor. Parintele „a vazut” sufletul copilului si a spus: 

Copilul are un suflet foarte bun, mai bun decat al meu. Nu este bolnav, ci s-a razvratit, ranit fiind, din pricina arogantei voastre si a prietenilor rai din jurul sau. Se va vindeca prin sfintirea voastra.” 

Mama, la auzul acestora, a izbucnit in plans disperata, fiindca socotea sfintirea ei cu neputinta. Atunci Parintele i s-a adresat: 

Sfintirea nu e un lucru cu neputinta, ci mai degraba unul usor: e de ajuns sa dobanditi smerenie si dragoste.

 

SFANTUL PORFIR KAVSOKALIVITUL, RECOMANDARI PENTRU  EDUCATIA COPIILOR.


 

⏩   Rugati-va pentru copii inca din timpul sarcinii.

⏩   Nu le dati neincetat sfaturi, mai degraba vorbiti-le prin rugaciune.

⏩   Fiti exemple pentru copiii vostri 4 invatati-i pe copii sa ceara ajutorul lui Dumnezeu in orice situatie.

⏩   Cand copiii gresesc, adresati-va serios si ferm, nu cu manie.

⏩   Nu-i ocrotiti peste masura, ci invatati-i sa isi poarte de grija.

⏩   Cresteti copiii in libertate.

⏩   Fiti sfinti ca si copiii vostri sa fie sfinti.

31 de comentarii:

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Copiii merg acolo unde se întâmplă lucruri interesante, dar rămân acolo unde este dragoste.

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Copilului poţi să-i spui tot, tot; întotdeauna m-a uimit cât de puţin cei mari, taţii şi chiar mamele, îşi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie să le ascunzi nimic sub pretextul că sunt încă mici şi e prea devreme pentru ei să ştie ceva. Ce idee tristă şi nefericită! Şi ce bine îşi dau seama copiii că părinţii lor îi cred prea mici şi prea neştiutori, când ei, în realitate, înţeleg totul. Adultul nu ştie că, până şi în chestiunea cea mai dificilă, copilul îi poate da un sfat util. – F. M. Dostoievski

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Faptele copiilor sunt un testament pe care îl primesc la maturitate de la părinții lor.

Christopher Paolini

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Copiii văd în părinți trecutul, părinții văd în copii viitorul.

A.S. Makarenko

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Am născut copii în lumea asta întunecată pentru că aveam nevoie de lumină pe care numai un copil o poate aduce.

Liz Armbruster

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Copiii n-au știut niciodată să își asculte părinții, dar au reușit întotdeauna să îi imite.

James Arthur Baldwin

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Dacă copiii nu ar fi forțați să lucreze, atunci nu ar fi învățat să citească, să cânte, să facă gimnastică, nici ceea ce întărește virtutea cel mai mult – rușinea. Căci din aceste ocupații, de obicei, se naște rușinea.

Democrit

Părintele Alexie Uminski spunea...

"Noi îi învăţăm pe copii să se roage, îi ducem la biserică, îi creştem în Legea lui Dumnezeu. Totul este corect, dar... Lumea Legii lui Dumnezeu este o lume a nevoinţei, o lume a efortului duhovnicesc, o lume a răstignirii împreună cu Hristos. Ea nu se oferă oricum, nu poate fi primită pur şi simplu, alături de celelalte valori sau interese ale sufletului."

Părintele Alexie Uminski

Aleksandr Soljenițîn spunea...

"Se adevereşte că societatea nu are decât infime mijloace de apărare în faţa prăpastiei decadenţei umane, bunăoară în ceea ce priveşte proasta folosire a libertăţii în materie de violenţă morală asupra copiilor, prin filme care abundă în pornografie, crime şi groază. Se consideră că toate acestea fac parte din ceea ce numim libertate şi că poate fi contrabalansată, teoretic, prin dreptul pe care aceşti copii îl au să nu se uite sau să respingă asemenea spectacole. Organizarea legalistă a vieţii şi-a dovedit astfel propria sa incapacitate de a se apăra împotriva eroziunii răului..."

Aleksandr Soljenițîn

Părintele Constantin Necula spunea...

"Se spune că nu avem școli. Avem școli dar nu avem copii. Pentru că în timp ce Biserica spunea «faceți copii» ca să aveți pentru cine face școli unii spun «îi libertate, e democrație». Ce educăm, eprubete? fecundații în vitro? ce să educăm dacă nu avem copii?"

Părintele Constantin Necula

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

"Copilul este un mare dar al vieţii noastre aici: aduce cu el inocenţa, drăgălăşenia şi bunătatea. Copilul îndulceşte viaţa noastră atât de amară; făptura sa mică cu aripi la suflet ne dă multe învăţăminte. Un scriitor a spus: «Zâmbetul copilului este pentru mamă ca o rugăciune pentru Dumnezeu». În preajma copilului stăruie mereu o atmosferă de lumină şi frumuseţe."

Ernest Bernea

Ernest Bernea spunea...

"Copilul este o făptură biblică originară. Copilul este o făptură a vieţii neîntinate, este o floare deschisă luminii, este un îndemn la simplitate şi frumuseţe. În el vorbeşte frântura de cer dată omului odată cu începutul."

Ernest Bernea

Sfânta Muceniță Alexandra Feodorovna spunea...

"Bucuria și fericirea le sunt necesare copiilor nu mai puțin decât le sunt necesare plantelor aerul și lumina soarelui."

Sfânta Muceniță Alexandra Feodorovna

Părintele Dometie Manolache spunea...

"La răutate să fiţi ca pruncii, care acum se ceartă, acum râd şi vorbesc unul cu altul, căci ei nu ştiu să ţină răul."

Părintele Dometie Manolache

Maica Siluana Vlad spunea...

"Păcatul meu este otrava vieții mele, care se revarsă, în primul rând, asupra copiilor mei, în familia mea, apoi la vecini și în jurul meu! Când eu Îi dau păcatul lui Dumnezeu, El îl ridică de la mine și-mi dă harul Lui."

Maica Siluana Vlad

Părintele Paisie Olaru spunea...

"Dacă fugi de copii, fugi de mântuire. Nici să nu rămâi la un singur copil, ca să nu-l pierzi și pe acela. Mai sănătoși sunt copiii mulți în casă."

Părintele Paisie Olaru

Sfântul Paisie Aghioritul spunea...

"Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma."

Sfântul Paisie Aghioritul

Părintele Teofil Părăian spunea...

"Se zice că niciodată nu poți să ceri unui copil să meargă la același pas cu un om mare. Un copil are pas de copil. Dacă vrei să mergi cu el, te lași tu după el, trebuie să-i înțelegi neputința lui; nu­-i ceri niște lucruri pe care nici tu nu le­-ai făcut când erai copil și nici nu le­-ai fi putut face."

Părintele Teofil Părăian

Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea spunea...

"Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, că a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevăr vă grăiesc: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea."

Domnul Iisus Hristos

Părintele Nicolae Tănase spunea...

"De ce noi românii nu tăbărâm pe orfelinate și pe creșe "pentru adopție"?

Pentru că suntem ortodocși. Pentru că ne batem continuu în piept: dreapta credință.
Ce dreaptă credință este asta când tu stai acasă și puțin te interesează? Și citești Psaltirea o dată în zi, de patru ori pe zi faci pravila.
Ce ortodox ești tu, și lași copiii să devină americani, să devină baptiști, să devină evangheliști, să devină mormoni?
Tu care te rogi.
Tu ce faci?
Ortodocși creștini. Unde sunt copiii dumneavoastră care i-ați luat din creșe?
Să vă văd alături de doi copii, de șase copii, de opt copii; unde sunt?
Unde este verificarea Ortodoxiei?
Asta este verificarea ortodoxiei."

Părintele Nicolae Tănase

IPS Justinian Chira spunea...

"Un copil, niciodată nu observă că e gol până e inocent. Abia după ce îşi pierde inocenţa începe să-şi pună mânuţele să-şi acopere trupul. Acesta e rezultatul păcatului. Şi-a pierdut inocenţa şi de aceea s-a produs un gol interior şi de acolo se reflectă şi în afară."

IPS Justinian Chira

Părintele Arsenie Boca spunea...

"Vă trebuie preoți mai buni?
Nășteți-i!
Nu mai stați cu gânduri ucigașe împotriva copiilor, că nu știți în calea cărui mare dar de la Dumnezeu te-ai găsit împotrivă și ai să dai seama."

Părintele Arsenie Boca

Părintele Nicolae Tănase spunea...

"Sub aspect științific și sub aspect creștin ortodox, omul este om din secunda conceperii, cu codul genetic deja stabilit din secunda conceperii, cu tot ceea ce urmează să se dezvolte în el. Este un om încă nedezvoltat, care timp de 9 luni se dezvoltă."

Părintele Nicolae Tănase

Părintele Cleopa Ilie spunea...

Precum când tună si fulgeră, odată auzi tunetul și odată vezi lumina fulgerului, așa în clipa când s-a zămislit copilul se zidește în el și trupul și sufletul lui, într-o formă ca o sămânță de cânepă sau poate mai mic, dar în aceeași clipă.

Părintele Cleopa Ilie

Părintele Dionisie Ignat de la Colciu spunea...

Pe copilul tău, pe care tu l-ai născut şi tu eşti dator ca să-l creşti în frica lui Dumnezeu şi să-l pedepseşti şi cu varga dacă altfel nu te ascultă, nu mai ai dreptul să-l creşti normal.
Vezi?
Şi asta pentru ca să ajungă omenirea toată la o destrăbălare cu totul neomenească.
Vezi?
Asta înseamnă drepturile omului.

Părintele Dionisie Ignat de la Colciu

Părintele Arsenie Boca spunea...

Dacă mamele ar primi copiii în numele Domnului, ce străvezii ar fi ei în chipul lui Iisus!
Abia atunci şi-ar putea da seama mamele pe cine au primit prin copii. Copiii ajung în braţele lui Dumnezeu fiindcă sunt cei mai aproape de El. Modul lor de a fi e cel mai iubit de Dumnezeu.
Înţelepţii Îl înţeleg pe Dumnezeu ca pe o necesitate în explicarea lumii. Copiii Îl au ca pe un Tată de pe celălalt tărâm.

Dumnezeu şi copiii au înrudirea pe care noi, cei mari, o pierdem. Sfinţii sunt nişte mari copii. Şi ce departe ne ţinem de ei!

Părintele Arsenie Boca

Sfântul Paisie Aghioritul spunea...

Eu recomand tinerilor să-și ia soții din fetele familiilor numeroase, deoarece copiii care cresc cu lipsuri materiale se obișnuiesc cu jertfirea de sine, și astfel se gândesc cum să-i ajute pe părinții lor. Iar lucrul acesta rar îl întâlnești la copiii deprinși cu traiul bun.

Sfântul Paisie Aghioritul

Pentru copil o mare însemnatate. spunea...


Să nu credeţi că educaţi copilul este numai atunci când vorbiţi cu el, când îl povăţuiți sau îi porunciţi.

Îl educați în fiecare moment al vieții voastre, chiar şi atunci când nu sunteţi acasă.

Felul cum vă îmbrăcaţi, cum vorbiţi cu alţi oameni, cum vă purtaţi cu duşmanii, cum râdeţi, cum citiți ziarul - toate acestea au pentru copil o mare însemnătate.

- Patriarhul Daniel: spunea...



„Inaintand in lumina cunoasterii lui Dumnezeu, prin educatia crestina, copiii devin ei insisi faclii luminoase ale vietii duhovnicesti, pilde vii si marturisitori adevarati ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toti oamenii”.

- Matei 19:29 spunea...

„Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică.”
- Matei 19:29

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~