" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

05 decembrie

Mesaje, sms-uri, urari si felicitari pe care le poti trimite de Sfantul NICOLAE.

   Mesaje, sms-uri, urari si felicitari pe care le poti trimite de Sfantul NICOLAE.

  

   Pe 6 decembrie isi serbeaza ziua toti cei pe care ii cheama NICOLAE, Nicoleta, Niculina sau alte derivate, Nicolina, Niculita, Niculita, Nicole, Nikole, Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki, Nikky, Niculaita, Niculai, Neculai, Nicusor, Nic, Nik, Lae, Laie, Niklas, Nicolaita, Niculaita, Culae, Nicholaus...

👉   Anul acesta am o dorinta catre Sfantul Nicolae 👈

Sfantul Ierarh Nicolae

   Sfantul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a nascut in localitatea Patara din Asia Mica, in cea de-a doua jumatate a secolului al III-lea. La primul sinod ecumenic tinut la Niceea, in anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare aparator al ortodoxiei.
   Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform careia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfantul, ingrijorat de o posibila ruptura care putea avea loc in Biserica, i-a dat ereticului Arie o palma. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfantului Nicolae a ramas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultatori sa fie loviti cu joarda in semn de avertisment.
   Tot traditia spune ca nuielusa cu care este lovit neascultatorul trebuie sa fie de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, va inflori pana la Nasterea Domnului (Craciun), inseamna ca sfantul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.
   Sfantul Nicolae a stiut, insa, ca dupa mustrare se cere mangaiere. Astfel, a facut multe daruri saracilor, i-a linistit pe cei intristati si a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.
   Sfantul ierarh Nicolae a murit in anul 340, iar din anul 1087, moastele sale sunt pastrate la o biserica ce-i este dedicata, in Bari, in sudul Italiei.

 De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, „popor“, putandu-se talmaci prin „obsteasca biruinta“.

Mesaje, SMS-uri, binecuvantari si felicitari...

   Mesaje, SMS-uri, binecuvantari si felicitari pe care le puteti trimite pe 6 decembrie prin Sfantul Ierarh NICOLAE. Cu toate acestea, ziua Sfantului Nicolae este cunoscuta pe scara larga pentru traditia de a oferi cadouri: copiii isi lasa cizmele la vedere peste noapte, doar pentru a le gasi pline de cadouri a doua zi dimineata devreme.  

👉   Lustruieste-ti ghetele si dupa… mergi la culcare! Nu conteaza ca esti singur(a)… Sfantul Nicolae va veni si iti va pune in ghetute doar zambete si voie buna… sa le imparti apoi in stinga si in dreapta 😇 Si eu o sa vreau un zimbet! Sa-mi pastrezi unul!

👉   Cu ocazia sfantului Nicolae iti doresc multa iubire, fericire si nu in ultimul rand multa bucurie in viata! Sa fii iubit si sa ai parte numai de lucruri frumoase!

👉   Sarbatoarea Sfintului Nicolae sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, pace, fericire si mai ales… multa dragoste!

👉   Incepand cu 6 decembrie, in perioada sarbatorilor de iarna oamenii sunt mai buni, mai frumosi, mai intelepti si fac gesturi minunate fata de cei dragi si nu numai. Fie ca aceasta perioada sa iti aduca si tie multe zambete frumoase de la oamenii din jurul tau si sa poti impartasi tot ce ai tu mai bun cu ei.

👇

Pentru sotul meu iubit
Si Nicolae numit
Azi in zi de sarbatoare
Eu ii fac calda urare.

👇

Sa traiti, sa infloriti,
Si intotdeauna sa fiti cuminti,
Cadouri multe sa primiti,
In papuceii lustruiti!

 👇

Un gand bun si-o sarutare,
Azi, la ceas de aniversare,
Sfantul Nicolae sa te ocroteasca,
Visele sa ti se-mplineasca!
La multi ani, Nicoleta!


👉   In aceasta sfanta zi, iti doresc numai bine, multa fericire, indeplinirea tuturor dorintelor si fie ca Sf. Nicolae sa te calauzeasca mereu in viata. LA MULTI ANI !

👉   De Sf. Nicolae, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

👉   Sarbatorile de Iarna, in special cea de Sf. Nicolae, sa'ti aduca lumina si fericire, intelepciune si speranta si sa fim mai buni, sa ne ajute sa daruim tot ce avem mai bun familiei, prietenilor si aproapelui nostru, mai ales celor in nevoie!

👉   Azi, de Sfantul Nicolae imi doresc tot ce e mai bun pentru tine sa'ti aduca multa zambete frumoase de la oamenii din jurul tau si sa poti impartasi tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumina in suflet si multa dragoste!

👉   Iti urez La Multi Ani si fie ca Sfantul Nicolae sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.

👉   Sper ca sarbatoarea Sfantului Nicolae sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si succes!

👉   De Sfantul Nicolae iti doresc sa ti se indeplineasca toate dorintele. Cadourile ti le va aduce Mos Craciun.

👉   Sfantul Nicolae, sa iti umple cizmulitele  cu bucurie, pace si binecuvantari!

👉   O zi speciala pentru un om deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!

👉   Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine. La multi ani!

👉   Sfantul Nicolae m-a sunat, si tocmai ce m-a anuntat ca anul asta te-a sarit pe tine si vine direct la mine!

👉   Din adancul sufletului iti doresc ca anii ce se scurg sa treaca precum razele soarelui mangaie o trestie umeda si batuta de vant, precum iubirea alina sufletele suferinde. Sa fii fericita si mereu insotita de cei care merita sa te iubeasca. LA MULTI ANI

👉   Sufletul tau sa vibreze in armonie si pace, iubirea sa te primeasca in bratele-i pline de caldura si duiosie, iar norocul sa te urmeze oriunde. La multi ani, de Sf. Nicolae!

👉   Mos Nicolae a venit la mine cu dragoste si speranta. Eu nu sufar daca nu vine incarcat cu daruri pentru cizmulitele mele. Sunt norocoasa doar sa stiu ca el exista si ca imi face familia fericita. Asa ca l-am trimis aseara pe Mos la tine, sa-ti sufle in ureche bucurie

👉   Fie ca din aceasaa zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire, pace si multa bucurie sa ai! La multi ani!

👉   Cu ocazia Santului Nicolae va doresc sa aveti parte de un Mos Nicolae generos si momente pline de bucurie cu cei dragi!

👉   Incepand cu 6 decembrie, in perioada sarbatorilor de iarna oamenii sunt mai buni, mai frumosi, mai intelepti si fac gesturi minunate fata de toti cei dragi. Fie ca aceasta perioada sa iti aduca si tie multe zambete frumoase de la oamenii din jurul tau si sa poti impartasi tot ce ai tu mai bun cu ei.

👉   De Sf. Nicolae, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

👉   Iti urez de ziua numelui sa iti aduca multe motive de a sarbatori. La multi ani!

👉   Onomastica fericita! Ziua numelui sa fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii. LA MULTI ANI!

👉   La multi ani, copil frumos. Sper ca Mos Nicolae sa-ti umple ghetutele cu tot ceea ce ti-ai dorit

👉   Un trandafir o floare si-o raza de soare sa-ti lumineze inima in aceasta zi deosebita. LA MULTI ANI, copilule!

👉   De Sfantul Nicolae iti doresc sa ai parte de cizmulite pline de cadouri si cu lipici la fericire. La multi ani, micutule.
 

DOAMNE ajuta!

22 de comentarii:

Annei Frank spunea...

"Inca o data, ziua Sfantului Nicolae
A sosit chiar si in ascunzisul nostru;
Nu va fi la fel de distractiv, ma tem,
Precum in fericita zi de anul trecut.
Vom fi plin de speranta, nu-i nici un motiv de indoiala
Ca optimismul va domni peste petrecere,
Si pe vremea asta, in anul ce vine,
Vom fi cu totii bine, liberi si-n siguranta.
Sa nu uitam, totusi, ca e ziua Sfantului Nicolae,
Desi nu ne-a mai ramas nimic sa daruim.
Va trebui sa facem altceva in loc:
Asadar, uitati-va cu totii, va rog, in ghetele voastre."

Annei Frank

Sfantul Nicolae din Mira spunea...

"Daruitorul fiecarui bun si darul perfect ne-a dat chemarea sa imitam daruirea lui Dumnezeu, prin har, prin credinta, caci acest lucru nu vine de la noi insine."

Sfantul Nicolae din Mira

Kontakion spunea...

"Te-ai dezvaluit, o sfinte, in Mira ca preot,
Caci tu ai implinit Evanghelia lui Hristos
Dandu-ti sufletul pentru oamenii tai
Si salvand nevinovatul de la moarte.
De aceea, esti binecuvantat ca unul devenit intelept intru harul lui Dumnezeu."

Kontakion

Fr. Andrew Phillips spunea...

"Toata lumea il iubeste pe Sfantul Nicolae, pentru ca Sfantul Nicolae ii iubeste pe toti."

Fr. Andrew Phillips

Clement Clarke Moore spunea...

"Atunci cand frunzele uscate ce zboara in fata unui salbatic uragan intalnesc un obstacol, ele se inalta catre cer. La fel zboara pe deasupra caselor calutii inhamati la sania plina cu jucarii, cu Sfantul Nicolae in ea."

Clement Clarke Moore

Rugaciune pentru ziua Sfantului Nicolae spunea...

"In umilinta iti imploram mila, Doamne:
apara-ne in toate primejdiile
prin rugaciunile Sfantul Ierarh Nicolae,
astfel incat calea mantuirii sa fie deschisa in fata noastra.
Prin al nostru Domn Iisus Hristos, fiul Tau,
care traieste si domneste impreuna cu tine in uniunea Sfantului Duh,
un singur Dumnezeu, in vecii vecilor. Amin."

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Nu este Dumnezeu afară de Hristos. Nu este mântuitor afară de Hristos. Nu este tămăduitor, nici învietor afară de Hristos. Haideţi, copii ai lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem, plângând după ajutor, la Însuşi Hristos, Împăratul şi Dumnezeul nostru!

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Prin ce are a se împodobi sufletul? Numai şi numai prin dragostea de Hristos, ce cuprinde în sine toate celelalte podoabe: tot mărgăritarul credinţei, tot argintul nădejdii şi toate pietrele scumpe ale tuturor celorlalte virtuţi.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Nebunul se înspăimântă doar atunci când vede lucind fulgerul şi când aude tunetul furtunii, dar omul înţelept se teme de Domnul în fiecare zi şi în fiecare ceas. Căci Ziditorul fulgerului şi furtunii este mult mai înfricoşat decât fulgerul şi furtuna înseşi şi, mai ales, el este pururea cu tine. De aceea nu este destul să te temi de Domnul numai din când în când, ci trebuie să te temi de Domnul cu fiecare răsuflare.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Căci cel mai raţional dintre oameni este întotdeauna omul credincios: aceasta pentru că numai el este în stare să vadă adevărul în oglinda cea curată a sufletului său.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Adeseori noi, pe neaşteptate, la un anumit ceas, întâlnim un om care izgoneşte întunericul adunat în sufletul nostru, rezolvând pe nepusă masă vreo problemă cu care ne confruntăm. Nu arareori se întâmplă să auzim de la vreun alt om un cuvânt care ne atinge sufletul, ori să spunem cuiva vreun cuvânt de îmbărbătare. Sau deodată primim o scrisoare de la cineva, mai cu seamă atunci când ne este de trebuinţă. Ori, încurcaţi în problemele vieţii, cu deznădejde încercăm să găsim o rezolvare cu puţinele noaste puteri, căutând ieşire dintr-un impas; când deodată ni se întâmplă ceva care schimbă radical situaţia. Prin urmare şi întâlnirea neobişnuită, şi cuvântul, şi scrisoarea, şi întâmplarea, toate sunt semne date nouă fie ca pedeapsă, fie ca luare-aminte, fie ca înţelepţire, fie ca adeverire, fie ca o chemare la pocăinţă.

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Fă binele şi-l îngroapă sub piatră, iar binele îşi va face limbă din piatra aceea şi va vesti lumii. Dacă eşti în temniţă pentru dreptate, toate stelele vor străluci deasupra închisorii tale şi vor lucra pentru libertatea ta. Dacă eşti la spânzurătoare pentru dreptate, toate cerurile se vor amesteca între ele şi vor lucra la prefacerea morţii tale în viaţă.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

Păcatul este ca buruiana care poate să crească până şi în cele mai secetoase locuri.

Celui ce voieşte binele, şi Dumnezeu îl ajută spre cele bune.

Întoarceţi-vă la Mine şi Eu Mă voi întoarce spre voi!

În orice chip s-ar apropia cineva de Hristos, se tămăduieşte.

Îndoiala şi deznădejdea sunt viermii ce se nasc din ţesătura necontenită a păcatului.

Iubirea de sine Îţi strigă: "Tatăl meu", în timp ce dragostea Îţi strigă: "Tatăl nostru".

Tatăl nostru, Care întotdeauna eşti mai presus de noi, apleacă-Te până la noi şi ne ridică până la Tine!

Odată cu iubirea, oamenii au pierdut şi conştiinţa adevărului. Căci dragostea şi adevărul sunt de nedespărţit.

Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţini ştiu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi.

Nebun este acela care iubeşte razele soarelui, dar dispreţuieste soarele; care iubeşte picătura de apă, dar dispreţuieşte izvorul.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sfântul Nicolae Velimirovici spunea...

❇ Tot ce este în afara lui Hristos este amăgire şi înşelare. De aceea, veniţi şi vă închinaţi la Hristos, Împăratul şi Dumnezeul nostru. Amin.

❇ Ce nu va face Cel Preaînalt pentru cei care-L iubesc! Şi pe soarele Său îl va opri, şi pe Cruce Se va răstigni - din iubire pentru cei iubiţi.

❇ Fie să ne amintim de numele Tău în tot ceasul bucuriei noastre şi al istovirii noastre din această viaţă, aşa cAţi depăşit orice limită: şi pe cea Divină, şi pe cea omenească, şi pe cea de fiară. Ce mai puteţi aştepta decât pedeapsa Dumnezeiască? Aţi atacat Adevărul şi Adevărul se va răzbuna şi îi va răzbuna pe ai săi.um ne amintim de el în ceasul morţii, Tată ceresc al nostru, Prea Sfântul nostru Tată!

❇ Cum vom sfinţi numele Tău? Oare prin bucurie nevinovată?
Atunci, îndură-Te de noi pentru pruncii noştri nevinovaţi. Oare prin pătimire?
Atunci, caută spre mormintele noastre. Oare prin jertfelnicie?
Atunci, adu-Ţi aminte de ostenelile lor, Doamne.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

În noaptea asta şpriţuri n-am,
Mă simt sărac peste măsură,
Mi-aş pune ghetele la geam,
Dar ce mă fac de mi le fură?

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae spunea...

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

O, Sfinte Părinte Nicolae, mare făcător de minuni, ocrotitorul și dăruitorul celor nevoiași, pe cei ce cu bună nădejde alearga la tine, grăbește a-i ajuta. Sprijinitor fii turmei lui Hristos impotriva lupilor care umblă să o prade și tot sufletul de creștin păzește-l prin sfintele tale rugăciuni, ca unul ce ești măsură în veac a sfinteniei dreptmăritoare. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce sedeau în temniţă, izbavindu-i de mânia împăratului și de ascuțișul sabiei, așa mă miluiește și pe mine, care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul mă aflu în bezna păcatelor, ca să nu cad sub mânia lui Dumnezeu și sub vesnică osândă.

Așa, Sfinte Nicolae, fii reazăm puținătății mele, ca la soliile tale să primesc de la Hristos îndurătorul viață lină și curată în veacul acesta, iar în veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu să mă număr, cu îngerii și cu sfinții preamărind pe Tatal și pe Fiul și pe Sfântul Duh.
Amin.

Rugăciune către Sfântul Nicolae spunea...

Bunule păstor şi de Dumnezeu înţelepţite învăţător, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae!
Auzi-ne pe noi, păcătoşii (numele), care ne rugăm ţie şi chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică: vezi-ne pe noi, neputincioşii, care din toate părţile suntem vânaţi, de tot binele suntem lipsiţi şi cu mintea suntem întunecaţi din pricina puţinătăţii de suflet: grăbeşte, bineplăcutule al lui Dumnezeu, şi nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmaşii noştri şi să nu murim în lucrurile noastre cele viclene.
Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul şi Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupeşti; milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru şi în viaţa de acum, şi în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre şi după necurăţia inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa.

Că spre solirea Ta nădăjduind, cu ajutorul tău ne lăudăm, ocrotirea ta în ajutor o chemăm şi, căzând la sfântă icoana ta, cerem ajutor: izbăveşte-ne pe noi, bineplăcute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastră şi potoleşte valurile patimilor şi nevoilor ce se ridică asupră-ne, ca pentru sfintele tale rugăciuni să nu ne cuprindă pe noi necazul şi să nu ne cufundăm în adâncul păcatelor şi în mocirla patimilor noastre.
Roagă-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dea viaţă paşnică şi iertarea păcatelor, sufletelor noastre mântuire şi mare milă, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Timo Drag spunea...

†. Se spune că, demult, un preot misionar a plecat într-o călătorie și trecând pe la marginea unui sat și-a zis în sinea lui:

- Ar fi bine să mă opresc la prima casă. Poate Dumnezeu mă va învrednici să le fiu folositor cu ceva. Locuința nu avea nici o icoană, iar preotul a chibzuit că nu se cuvine unei case de creștin să n-aibă o icoană la care proprietarii să se roage. Atunci, a scos din traistă câteva icoane și le-a explicat despre folosul cinstirii lor, cum să se închine și să se roage înaintea lor, cum să aprindă candela. Preotul a plecat dăruind gazdei una din icoanele pe care le purta cu sine. La prima sa ieșire în oraș, creștinul a cumpărat câteva icoane, fără să știe al cui chip este zugrăvit pe ele. A luat o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, fiindcă i-a plăcut dragostea cu care ținea femeia pruncul în brațe. A văzut o icoană a Sfântului Dimitrie, călare și cu sulița în mână și s-a gândit:
- Am să-l iau și pe acesta ca să-i alunge pe dușmani.
I-a stat în cale și icoana Sfântului Nicolae și a spus în mintea sa:
- Am să-l iau și pe acest bătrân cu barbă albă!
Întors acasă, a așezat icoanele pe perete. A aprins candela la Maica Domnului cu Mântuitorul, așa cum îl sfătuise preotul misionar, și s-a rugat în fața fiecărei icoane cum a putut. Nu peste multă vreme, nişte hoți au golit casa creştinului, lăsând doar icoanele despre care gândeau că nu sunt de prea mare valoare. Când s-a întors omul nostru acasă și a găsit-o pustie de toată agoniseala lui, s-a dus la icoana Maicii Domnului și privind-o a zis:
- Pe tine te iert, fiindcă tu a trebuit să ai grijă de Prunc, să-L speli, să-L alăptezi, să-L porți în brațe.
A mers apoi la icoana Sfântului Dimitrie și a spus:
- Te înțeleg și pe tine, călărețule. Până să scoți tu calul din grajd, să pui șaua pe el și să-l pregătești de plecare, hoții deja erau departe.
Privindu-l cu asprime pe Sfântul Nicolae, a cuvântat:
-Tu, bătrâne, ce ai făcut? Nu ai făcut nimic! Drept pedeapsă te voi scoate afară!
A luat icoana ierarhului și a agăţat-o într-un pom de lângă casă zicând:

Aici vei sta până vei aduce lucrurile înapoi!
După câteva zile, dis-de-dimi­neață, hoții se întorceau cu bunu­rile furate. Punându-le jos în fața casei și privind chipul Sfântului Nicolae din icoana aninată în copac, i-au zis gospodarului:
Ia-ți toate lucrurile înapoi. Moșul ăsta din icoană ne-a rupt în bătaie pentru ele și ne-a zis că dacă nu le aducem proprietarului lor, va fi vai și amar de sufletele noastre.

Rugăciune către Sf. NICOLAE spunea...

Sfinte Nicolae, mijlocește cu sfintele tale rugăciuni pentru iertarea păcatelor noastre, luminează mintea celor rătăciți, ocrotește de eresuri pe copiii noștri, dă-ne înțelepciune și lacrimi de pocăință pentru mântuirea noastră.
Sfântul Nicolae să ne ocrotească pe toți! Amin.

Slăvit sa fie DOMNUL! spunea...

Tu știi ce îți dorești. Dar Dumnezeu știe ce îți trebuie.

Rugăciune pentru buna rânduire în viaţă, către Sfântul Nicolae al Mirelor Lichiei, Făcătorul de minuni spunea...

Bunule păstor şi de Dumnezeu înţelepţite învăţător, Ierarhe al lui Hristos Nicolae! Auzi-ne pe noi, păcătoşii (numele), care ne rugăm ţie şi chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică: vezi-ne pe noi, neputincioşii, care din toate părţile suntem vânaţi, de tot binele suntem lipsiţi şi cu mintea suntem întunecaţi din pricina puţinătăţii de suflet: grăbeşte, bineplăcutule al lui Dumnezeu, şi nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmaşii noştri şi să nu murim în lucrurile noastre cele viclene. Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul şi Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupeşti; milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru şi în viaţa de acum, şi în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre şi după necurăţia inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa. Că spre solirea Ta nădăjduind, cu ajutorul tău ne lăudăm, ocrotirea ta în ajutor o chemăm şi, căzând la sfântă icoana ta, cerem ajutor: izbăveşte-ne pe noi, bineplăcute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastră şi potoleşte valurile patimilor şi nevoilor ce se ridică asupră-ne, ca, pentru sfintele tale rugăciuni, să nu ne cuprindă pe noi necazul şi să nu ne cufundăm în adâncul păcatelor şi în mocirla patimilor noastre. Roagă-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dea viaţă paşnică şi iertarea păcatelor, sufletelor noastre mântuire şi mare milă, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Draga Mos Nicolae! spunea...

Draga Mos Nicolae,

Te rog sa aduci zâmbetul pe buze la toti oamenii tristi si fa ca din sacul tau magic sa scoti bucurii si fericire acolo unde exista ganduri si suparari. Si te mai rog Mosule ca in noaptea de sf. Nicolae sa ninga deasupra lor cu fulgi de fericire, iar ingerul lor pazitor sa nu-i paraseasca niciodata!

Iti multumesc, Mosule !

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Rugaciune catre Preasfanta Treime pentru copiii pe care mi i-a daruit.

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~