" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

23 noiembrie

RUGACIUNI INAINTE DE SPOVEDANIE (Randuiala Sfintei Spovedanii)

   RUGACIUNI INAINTE DE SPOVEDANIE (Randuiala Sfintei Spovedanii)

 Miracolul Marturisiri

Nu toti oamenii au posibilitatea de a intalni mari duhovnici sau, mai mult, de a se spovedi la ei. Daca avem o mare nelamurire in viata, nu stim ce sa facem, nu avem pe cine sa intrebam, atunci trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu din toata inima noastra si sa zicem: "Doamne pune cuvant in gura duhovnicului meu pentru a-mi spune ce sa fac". Si asa, daca ne rugam din toata inima, datorita credintei noastre, Dumnezeu ne poate spune lucruri mari, chiar si prin gura unui pacatos de duhovnic.


Atunci cand suntem in genunchi inaintea duhovnicului la Spovedanie sa ne inchipuim ca suntem inaintea lui Dumnezeu si sa ne daruim total, sa ne imaginam ca Dumnezeu este prezent, de fata, vede si aude tot.


DE LA
PARINTEASCA
SLAVA A TA
DEPARTANDU'MA
NEINTELEPTESTE, IN RAUTATI AM
RISIPIT BOGATIA CE MI'AI DAT.
PENTRU ACEASTA, GLASUL
DESFRANATULUI ADUC TIE:
GRESIT'AM
INAINTEA
TA, PARINTE
INDURATE.
PRIMESTE'MA PE
MINE, CEL CE
MA POCAIESC,
SI MA FA CA
PE UNUL DIN
ARGATII TAI.

RUGACIUNI INAINTE DE SPOVEDANIE (Randuiala Sfintei Spovedanii)

Rugaciuni inainte de spovedanie:


Dupa ce ne'am scris toate pacatele facute, de care vom fi intrebati la vami, si le'am invatat, daca se poate, pe de rost, ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute a face o adevarata spovedanie si apoi roadele vrednice de pocainta, rostind:

Rugaciunile incepatoare:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindeni esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata necuratia si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre pentru Numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, care esti in ceruri sfinteasca-se Numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin!

Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu!

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu!

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru!

Trei inchinaciuni, apoi indata:

Psalmul 50 - Catisma a saptea (Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David) >>>

 
CREZUL, Simbolul credintei >>>

~*~

Rugaciune de umilinta catre Domnul nostru Iisus Hristos

Pacatuit-am si n-am facut dreptate inaintea Ta, Preabunule Stapane, calcat-am poruncile Tale cele mantuitoare si juruintele noastre cele sfintite, pe care le-am facut la Sfantul Botez. Numele de crestin il purtam noi nevrednicii, iar mainile noastre s-au facut nevoitoare spre toata lacomia. Picioarele grabnice si cu cutezare spre toata alergarea cea rea. Gura, organul sfintelor rugaciuni si al cuvintelor, am facut-o organ a toata vorba nebuneasca. Ochii nostri si toate simtirile noastre, peste masura le-am umplut de pacate si de toata necuratia. De aceea, Preabunule Stapane, multa iubirea Ta de oameni am intors-o spre manie, noi nevrednicii. Multimea facerilor Tale de bine am prefacut-o nebuneste spre chinuri. Insa nu cu iutimea Ta sa ne certi pe noi, Doamne, Tie Unuia am gresit, dar Tie Unuia ne si inchinam si cu inima umilita ne rugam: "Slabeste, lasa, iarta, iubitorule de oameni, Stapane. Biruiasca multimea indurarilor Tale adunarea cea vicleana a pacatelor noastre. Adancul bunatatilor Tale cel nemasurat sa acopere marea cea amara a rautatilor noastre!

Adevarat, Preabunule Iisuse, ne rugam Tie, daruieste iertare pacatelor noastre, buna asezare mintii, sanatate trupului, pace in zilele noastre, aerului buna linistire, pamantului buna rodire, credintei celei dreptmaritoare crestere, unire si pace Sfintelor Tale Biserici, surparea eresurilor, stricarea sfaturilor celor necurate si toate lucrurile cele de folos ni le daruieste dupa neschimbatele Tale indurari. Cel ce nu voiesti moartea pacatosului, daruieste noua timp de pocainta, ca si de chinurile cele vesnice, care vor sa fie, sa ne mantuim, cu darul si cu iubirea de oameni a Preacuratului Tau Parinte, cu Care impreuna esti binecuvantat, cu Prea Sfantul, Bunul si de viata Facatorul Duhul Tau, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

~*~

Rugaciune pentru recunoasterea ticalosiilor noastre

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel bogat in mila si necuprins in indurari, Care Singur din fire esti fara de pacat si pentru noi Te-ai facut om fara de pacat, asculta in ceasul acesta, aceasta rugaciune dureroasa a mea, ca sarac si lipsit sunt eu de fapte bune si inima mea s-a tulburat in mine! Tu, Doamne preainalte, Imparate al cerului si al pamantului, stii ca toata tineretea mea am cheltuit-o in pacate si umbland dupa poftele trupului meu, m-am facut cu totul bucurie dracilor, cu totul am urmat diavolului, tavalindu-ma totdeauna in noroiul poftelor. Intunecandu-mi-se gandul din copilarie si pana acum, niciodata nu am voit sa fac voia Ta cea Sfanta; ci cu totul robindu-ma de poftele care ma inconjoara, m-am facut de ras si de batjocura dracilor, nicidecum in minte venindu-mi ca nesuferita este urgia ingrozirii Tale asupra pacatosilor si gatita fiind gheena focului? Din aceasta pricina cazand in deznadajduire, nicidecum venind in simtire de intoarcere, m-am facut pustiu si gol de dragostea cea de la Tine. Ca ce fel de pacate n-am facut? Ce lucru dracesc n-am lucrat? Ce fapta grozava si inversunata n-am savarsit, cu covarsire si cu sarguinta. Mintea cu totul mi-am intinat prin cugete trupesti; trupul mi-am spurcat prin amestecari; duhul cu totul mi l-am pangarit cu invoirea spre pacate. Toate madularele ticalosului meu trup le-am pornit a lucra si a sluji la pacate. Cine dar, nu ma va plange pe mine ticalosul? Cine nu ma va tangui pe mine osanditul? Pentru ca eu singur, Stapane, am intaratat mania Ta, eu singur am atatat urgia Ta asupra mea, eu singur am facut rautate inaintea Ta, intrecand si covarsind pe toti pacatosii cei din veac, pacatuind fara de asemanare si fara de iertare. Insa de vreme ce esti multmilostiv, Iubitorule de oameni, si astepti intoarcerea oamenilor, iata si eu ma arunc pe mine, si cad la infricosatul Tau Divan si, ca si cum m-as atinge de preacuratele Tale picioare, din adancul Sufletului strig Tie: Milostiveste-te, Doamne, iarta-ma, Indurate, ajuta neputintei mele, pleaca-Te nedumeririi mele, ia aminte la rugaciunea mea si lacrimile mele sa nu le treci cu vederea. Primeste-ma pe mine, cel ce ma pocaiesc si ratacit fiind, intoarce-ma si intorcandu-ma imbratiseaza-ma si ma iarta, caci ma rog. Pentru ca n–ai pus pocainta dreptilor si n-ai pus iertare celor ce nu gresesc; ci ai pus pocainta asupra mea, a pacatosului, in acelea cu care spre intaratarea Ta am lucrat. Gol si descoperit stau inaintea Ta, cunoscatorule de inimi, Doamne, marturisindu-mi pacatele mele, pentru ca nu pot sa caut si sa vad inaltimea cerului, fiind impilat de greutatea pacatelor mele. Deci, lumineaza-mi ochii inimii mele si da-mi umilinta spre pocainta si zdrobire de inima spre indreptare, ca sa merg cu buna nadejde si cu adevarata si deplina adeverire la lumea cea de dincolo, laudand si binecuvantand totdeauna preasfant Numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in veci vecilor. Amin.

~*~

Rugaciune umilita pentru recunoasterea pacatelor

Doamne mult milostive, Dumnezeule preabune, Sfinte, Care iubesti numai binele si urasti tot raul, rogu-Te, nu te uita la multimea pacatelor mele, ci priveste la mine, fiul cel risipitor, la oaia cea ratacita care imi recunosc vina mea si vin la Tine, mahnit cu inima, zdrobit si rusinat cersind iertare. Doamne, faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu este pururea inaintea mea. Sunt greu tulburat, zdruncinat si nemangaiat. N-am liniste, nu am odihna in Sufletul meu, vazand ca m-am pus cu trup si Suflet in slujba diavolului. Cunosc ca prin multele si feluritele pacate, pe Tine, Parintele si Dumnezeul meu cel preabun Te-am jignit, mahnit, amarat si Te-am maniat foarte mult. Pacatele mele apasa cumplit asupra mea, intocmai ca o piatra foarte grea si rau ma mai chinuiesc. Ce voi face? Scula-ma-voi si ma voi duce la Tatal meu si din adancul inimii pacatosite, voi zice, ca si fiul cel ratacit: 

Tata! Am gresit la cer si inaintea Ta…

Aceasta voiesc sa o fac chiar acum. Pentru aceasta cu cainta ma rog Tie, iarta-ma pe mine pacatosul.

Doamne, eu nu mai cutez sa mai vin la Tine in starea aceasta pacatoasa in care ma aflu, daca nu m-as fi intarit de cuvintele milostivirii Tale:

 Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi… Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci doresc sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa fie viu!

Cuvintele acestea ma incurajeaza foarte mult a veni inaintea Preotului Duhovnic si a-mi marturisi pacatele, acestui minunat imputernicit al Tau, care sta vazut in Scaunul Sfintei Spovedanii, in locul Tau, Dumnezeul meu, Care stai nevazut acolo de fata si primesti marturisirea cea adevarata, pe care o facem noi pacatosii. Rogu-Te Doamne, lumineaza-mi mintea, deschide-mi inima si buzele mele, sa spun numai adevarul si sa-mi marturisesc toate pacatele mele. Nu ma lasa, Doamne, ca din vreo frica sau rusine, sa ascund vreun pacat si sa-l las nemarturisit, ci lumineaza-ma, Doamne, ajuta-ma sa-mi reamintesc si sa-mi marturisesc toate pacatele mele, mari si mici, cu toata umilinta, zdrobirea inimii si cainta, inaintea Preotului Duhovnic si a Ta, cu hotararea de a le parasi desavarsit si a face roade vrednice de pocainta ca astfel sa fiu iertat ca si multimea Magdalenelor, Samarinencelor, Zaheilor, talharilor si a altor pacatosi, pocaiti dupa dreptarul dreptei-credinte crestinesti, care acum se veselesc in Raiul desfatarilor, indulcindu-se pururea de nemarginita frumusete a Fetei Dumnezeirii Tale. Astazi vreau a face o marturisire cat mai amanuntita, si mai buna, mai desavarsita, asa ca si cand ar fi cea din ceasul despartirii Sufletului meu de trup. Ajuta-mi, Doamne, ca sa fac aceasta adevarata marturisire, pentru ca eu nu cunosc, ci numai Tu singur, daca voi mai avea vreme si prilej sa ma mai marturisesc vreodata, ori cu aceasta marturisire voi merge inaintea Ta, Preadrepte Judecatorule.

Doamne Dumnezeule, astazi doresc din toata inima a ma intoarce la Tine, a ma curati de toate pacatele, Parintele meu Cel preabun, pe Care Te-am jignit si mahnit si a ma mantui de tot pacatul. Puterile mele cele slabe inca nu sunt in stare a ma ajuta pentru a face aceasta. Deci, rogu-ma Tie, Dumnezeule, Parintele milostivirilor, ajuta-ma a face si a desavarsi aceasta curatire de pacate. Rogu-Te, Doamne, fie-Ti mila de mine si iarta-ma. Doamne, Iisuse Hristoase, Mantuitorul si Dumnezeul meu, Tu ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu. Ajuta-mi, Doamne, Care ai venit sa chemi, nu pe cei drepti ci, pe cei pacatosi, la pocainta, cheama-ma si pe mine pacatosul. Ajuta-ma a alerga la Tine, Izvorul vietii si Lumina lumii, Care luminezi tuturor. Primeste-ma pe mine, pacatosul. Ajuta-ma a alerga la Tine, la milostivul Scaun al judecatii Tale de aici de pe pamant, la Sfanta Spovedanie. Pentru minunata Ta intrupare, activitate Mesianica, Patima, Crucificare si moarte pe Cruce, pentru mantuirea noastra si pentru preamarita Ta Inviere, rogu-Te pe Tine, Care ai iertat pe vrajmasii Tai rastignitori, iarta-mi si mie toate pacatele mele!

Dumnezeule, Duhule Sfinte, mangaietorul, Vistierul bunatatilor, inzestratorule al nostru, cu toate bogatele Tale Daruri si Datatorule de viata, vino si la mine pacatosul, curateste-ma cu Darurile Tale cele bogate, intareste-ma in tot binele si ajuta-ma sa ma mantuiesc si sa redobandesc fericirea, in Imparatia Ta cea Cereasca, incepand de aici de pe pamant.

Dumnezeule cel Preamarit in Sfanta Treime, cea de o Fiinta si nedespartita, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, ajuta-ma sa ma curatesc de toate pacatele la Scaunul Judecatoresc si milostivnic al Sfintei Spovedanii, de aici de pe pamant si sa-ti slujesc Tie totdeauna cu trup si Suflet, ca Tie se cuvine, Doamne, toata Slava, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

~*~

RUGACIUNILE INAINTE DE SPOVEDANIE 

(Randuiala Sfintei Spovedanii)

2 comentarii:

Pr. Sofian Boghiu. spunea...

„Toată lumea este plină de păcate... suntem ca între mii și milioane de microbi. Ne dăm seama în ce mediu suntem și totuși stăm, rămânem pe loc”.
Iar păcatul nemărturisit, necăit, este „ca o injecție care duce la septicemie mortală”.

Fericitul Augustin: spunea...


"Bună este spovedania păcatelor, când în urma ei vine îndreptarea. Dar ce folos este să descoperi rana în fața medicului şi să nu întrebuinţezi mijloacele de vindecare?"

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Acatistul INVIERII / IISUSE, Cel ce ai INVIAT din morti, inviaza si Sufletele noastre !

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~