" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

12 august

Slava Maicii Domnului se va descoperi celor ce acum o marturisesc prin credinta.

   Slava Maicii Domnului se va descoperi celor ce acum o marturisesc prin credinta.

   Asa cum slava dumnezeiasca a Mantuitorului lisus Hristos se va arata deplin la a doua Sa venire, cand va judeca lumea, tot astfel si slava Maicii Domnului se va descoperi atunci celor ce acum o marturisesc prin credinta.

Maica_Domnului_de-a_dreapta_Fiului_ei_Dreptul_Judecator

   Prin faptul ca, dupa credinta dintotdeauna a Bisericii, imparateasa cerului si a pamantului va sta la judecata universala de-a dreapta Sa confirma rolul ei de mijlocitoare, care atunci va lua sfarsit, asa cum insasi mantuirea subiectiva a credinciosilor va inceta, cei drepti dobandind cununile rasplatirii ceresti.

   In acel ceas infricosator al Judecatii, Maica Domnului impreuna cu Sfantul loan Botezatorul vor sta de fata in calitatea lor de martori ai intruparii Fiului lui Dumnezeu, implicit al jertfei Lui pentru omenire, pe baza carora Mantuitorul a primit de la Tatal toata Judecata. Cei drepti vor intelege atunci intr-un mod superior vrednicia Maicii Domnului, Cea care si atunci va continua sa arate catre Fiul ei, asa cum a facut in viata sa pamanteasca dar si de-a lungul intregii istorii a Bisericii. Ei o vor simti ca Mama spirituala, de la care primesc aceeasi iubire pe care a primit-o insusi Fiul ei, Dumnezeu-Omul, si pe care ea va continua s-o manifeste in vecii nesfarsit?

   Daca dreptii vor stralucii atunci ca soarele In imparatia lui Dumnezeu, cu cat mai mult Maica Domnului, care nu se desparte nici un moment de Soarele cel intelegator, Raza Tatalui, din care izvoraste lumina cea neinserata. Dar nu numai credinciosii mantuiti se vor bucura de comuniunea desavarsita cu Maica Domnului si impreuna cu ea de unirea desavarsita cu Hristos, ci si Maica Domnului va privi spre ei cu bucuria cu care l-a privit pe lisus Hristos si la nasterea Sa, in pestera Betleemului, dar mai ales la invierea Sa cea din morti. Sfintii si dreptii se vor impartasi atunci, prin puterea Duhului Sfant, Care se va odihni in ei, cum S-a odihnit peste Hristos ca om de la Botez, de toata cunostinta duhovniceasca a Maicii Prea Sfinte, pe care ea insasi a castigat-o in sine, prin cuprinderea Celui necuprins.

   Chiar daca mijlocirea va inceta, intrucat toti au intrat in odihna Stapanului, iubirea Maicii-Maria, unica prin profunzimea, curatia si taria ei, nu va inceta sa-i cuprinda pe toti cati l-au marturisit pe Hristos Mantuitorul ca pe Fiul ei dumnezeiesc, nascut in timp, si ca pe Fiu al Tatalui, nascut din vesnicie.

   Cei ce nu vor mosteni imparatia cerurilor, cei asezati in stanga Dreptului Judecator se vor infricosa nu numai de fata Lui, din care va iesi lumina arzatoare a dreptatii Lui, dar si de prezenta Sfintei Cruci, marturie a Jertfei Lui de pe Golgota si de prezenta Prea Sfintei Maici a Domnului, fiindca vor constientiza mult prea tarziu pentru a mai putea fi mantuiti, ca au ignorat si au respins iubirea ei, asa cum au ignorat sau au respins iubirea atotmilostivului Dumnezeu. Vazand-o stralucind in lumina, ei nu vor mai avea cuvant de aparare a necredintei sau indoielii lor, fiindca Maica Domnului va marturisi si atunci, cum face si acum, prin credinta, realitatea incontestabila a intruparii, expresie suprema a iubirii de oameni a Fiului lui Dumnezeu, lisus Hristos.

   Daca s-a afirmat ca sfintii vor judeca lumea in sensul ca faptele tuturor vor fi raportate la faptele de credinta si iubire ale sfintilor, care au putut fi savarsite de acestia in istoria zbuciumata a omenirii, aceasta inseamna ca in primul rand Maica Domnului este cea mai indreptatita persoana umana sa participe la judecarea faptelor tuturor oamenilor, fiindca ea a aratat, in mod desavarsit pana unde poate fi ridicata, prin Duhul Sfant dar si prin efort propriu, umanitatea care asculta si traieste in Hristos. Faptele ei de suprema ascultare, jertfa si slujire vor demonstra atunci ca vocatia oamenilor era sa implineasca ceea ce Fiul lui Dumnezeu le-a cerut tuturor, adica sa renasca prin apa si prin Duh, la o viata innoita cu Dumnezeu, savarsind fapte de dreptate, adevar si iubire. Daca n-au facut aceasta, faptele sfintilor si indeosebi ale Maicii Prea Sfinte, vor fi, in acel ceas, mustratoare si judecatoare ale desertaciunii vietii lor pamantesti.

Preot prof. dr. Stefan Buchiu
sursa:crestinortodox.ro

4 comentarii:

Rugaciune catre Maica Domnului - spunea...



O, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor de sus, imparateasa cerului si a pamantului, atotputernica aparatoare si tarie a noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi, nevrednicii robii tai. Inalta rugaciunile noastre la tronul lui Dumnezeu si Fiul tau, ca sa fie milostiv nedreptatilor noastre. Sa adauge harul Sau tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tau si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici sa fim miluiti de Dansul si pentru aceasta nazuim la tine, ca esti acoperitoarea noastra si grabnica ajutatoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugam tie; ocroteste-ne pe noi cu atotputernicul tau Acoperamant si cere de la Dumnezeu Fiul tau sa dea pastoritilor nostri sfintenie, ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre; ocarmuitorilor de orase, intelepciune si putere; judecatorilor, dreptate si necautare la fata; invatatorilor, minte si smerita intelepciune; asupritilor, rabdare; asupritorilor, frica de Dumnezeu; celor mahniti, rabdare si bucurie duhovniceasca; neinfranatilor, infranare; si noua, tuturor, duhul intelepciunii si al cucerniciei, duhul milostivirii si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii. Asa, Doamna preasfanta, milostiveste-te asupra noastra si asupra neputinciosului tau popor.

Pe cei rataciti povatuieste-i pe calea cea buna, pe cei batrani ii sprijineste, pe prunci ii pazeste si pe noi, pe toti, ne apara si ne ocroteste cu milostivirea ta. Pe toti, scoate-ne din adancul pacatului si ne lumineaza ochii inimii noastre spre cautarea mantuirii. Milostiva fii noua aici, in aceasta viata, iar la infricosatoarea judecata sa te rogi pentru noi catre Fiul tau si Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamna, esti slava celor ceresti si nadejdea pamantenilor. Tu esti, dupa Dumnezeu, nadejdea si aparatoarea noastra, a tuturor celor ce ne rugam tie cu credinta. Deci ne rugam tie, Atotputernica ajutatoarea noastra, si tie ne predam pe noi insine, unul pe altul si toata viata noastra, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Imparateasa mea cea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria celor mahniti si acoperitoarea celor necajiti, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajuta-mi ca unui neputincios, hraneste-ma ca pe un strain; necazul meu il stii, deci dezleaga-l precum voiesti, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta mangaiere buna, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi, in vecii vecilor. Amin!

Timo Drag spunea...

PreaSfântă
PreaCurată
PreaBinecuvântată
Născătoare de DUMNEZEU MARIE,
Ție mă încredințez,
Îndreptă-mă pe calea mântuirii!
Amin!

(Isaia 64, 7-8). spunea...

"Si acum, Doamne, Tu esti Tatal nostru, noi suntem lutul si Tu olarul, toti lucrul mainilor Tale suntem! O, Doamne! Nu Te mania pe noi foarte si nu-Ti aduce aminte la nesfarsit de faradelegile noastre! Priveste, caci noi toti suntem poporul Tau!”

Christos Yannaras; spunea...

"La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viata, nu printr-un anume fel de a gandi."

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Distribuie această rugăciune celor dragi și împărtășește binecuvântarea mai departe.

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~