" Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc

Faceți căutări pe acest blog

16 decembrie

Libertatea este de la Hristos - PS Paisie Lugojanul

Libertatea este de la Hristos - PS Paisie Lugojanul

 Libertatea este de la Hristos - PS Paisie Lugojanulla Predica la Duminica a XXVIII-a dupa Rusalii, in care s-a citit Pilda celor poftiti la cina

 

Libertatea este de la Hristos
PS Paisie Lugojanul

In Duminica a XXVIII-a dupa Rusalii la Timisoara, in predica care s-a citit Pilda celor poftiti la cina, PS Paisie Lugojanul ne'a grait cateva indrumari despre cum trebuie sa se comporte crestinii in aceste vremuri pandemice. Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul se pozitioneaza transant impotriva Certificatului de vaccinare afirmand foarte clar ca „Libertatea este de la Hristos”.


 In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, amin. Iubiti parinti, frati, sujitori si iubiti credinciosi si credincioase. „Multumim lui Dumnezeu pentru dragostea Sa nemarginita, pentru ca am putut sa slujim Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie  si multumim IPS Ioan al Banatului pentru binecuvantarea data. Binecuvantare care v'o transmit si voua credinciosilor si parintilor slujitori... 

Powered by RedCircle


Rugati'va cei chemati Domnului

In slujirea biserici noastre si in traditia biserici, era asa o randuiala ca la momentul, cand se rosteau "usule, usile cu intelepciune sa luam aminte", si se rostea Crezul. si inainte de aceasta la "rugati'va cei chemati Domnului" erau cei care se pregatisera pentru a deveni credinciosi (pentru a deveni crestini). La momentul acela ieseau din biserica, toti cei care nu se impartaseau. Se inchidea usile biserici si la Sfanta liturghie continua cu cei care se impartaseau. 

 Motivele pentru care unii oameni nu au raspuns chemarii Domnului Hristos

 Evanghelia care s-a citit astazi este a stramosilor si, in acelasi timp, este chemarea si poftirea la Cina. Gasiti in capitolul 14 de la Sfantul Apostol si Evanghelistul Luca si ati auzit  "cei care au ajus de la inceput" motivele pentru care unii oameni nu au raspuns chemarii Domnului Hristos.

Noi nu intelegem prea bine vremea in care noi traim
Suntem in Postul postul Nasterii Domnului si felul in care noi ne traim viata si mai ales lucrarea mantuirii ma face sa cred ca nu intelegem prea bine vremea in care noi traim.

Un gand sau o dorinta a mea si anume ca toti credinciosii care sunt in biserica la Liturghie sa se impartaseasca.
Nu stiu daca o sa mai fie vreme in lumea aceasta sa se implineasca un gand al meu sau o dorinta si anume ca toti credinciosii care sunt in biserica la Liturghie sa se impartaseasca. Dar toti!

 Rugaciunea noastra este prea slaba

Nu stiu cum evolueaza lucrurile dar vad ca ne obisnuim foarte usor cu cele pe care le traim si le primim in viata noastra ca niste lucruri obisnuite sau care sunt necesare vietii noastre.

Nadajduiesc ca sa pazeasca Dumnezeu Biserica din mila Sa si din dragostea Sa pentru oameni, ca rugaciunea noastra este prea slaba. Acum 30 de ani Parintele Paisie Olaru de la Sihla zicea ca "rugaciunea noastra este pe fuga si ramane doar mila lui Dumnezeu".

 Sa ajungem sa venim cu un certificat la Biserica!

Deci nadajduiesc ca Dumnezeu sa aiba mila si sa nu ajungem sa traim ceea ce se propovaduieste si (un cuvant mai nou) se „implementeaza”, si anume sa ajungem sa venim cu un certificat la Biserica.

Daca vom ajunge la nivelul acesta de trai, inseamna ca de fapt nu mai suntem oameni si Libertatea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o si cu care ne inzestrat, fara sa ne dam seama, in numele unei sanatati, a unei sigurante pentru viata, o siguranta care nu exista, mai ales ca toti vom muri "cred ca stiti asta". Nu cred ca este cineva la biserica care sa fie credincios, crestin, botezat ortodox in numele Preasfintei Treimi si sa nu stie ca o sa moara indiferent ca o sa fie vaccinat sau nevaccinat. Cred ca stim asta. 


Libertatea noastra nu mai exista
Dar daca o sa ajungem sa venim la Biserica in baza unui certificat inseamna ca Libertatea noastra nu mai exista, a apus.

Nu cu mult timp in urma, doar cu 32 de ani, Piata aceasta si treptele Catedralei erau pline de sangele martirilor care strigau Libertate si rosteau Tatal nostru.

Cei care sunteti tineri nici nu stiti ce s-a petrecut atunci si mai ales pentru ca sistemul nostru de invatamant a avut grija sa se vorbeasca in manualele de istorie despre vedete de cinema si de televiziune dar nu despre istoria poporului roman.

Ar trebui sa ne rugam la Dumnezeu
Deci ar trebui sa ne rugam la Dumnezeu si sa intelegem ca cele pe care le traim le traim datorita nevredniciei noastre.

Noi nu ne ridicam si nu raspundem chemarii pe care ne adresat-o Hristos.


Batrani, tineri, copii, bolnavi, ologi, schiopi toti trebuie sa raspunde chemarii lui Hristos!
Pentru ca daca am raspunde chemarii pe care ne adresat-o Hristos intreaga biserica s-ar impartasi; toti – batrani, tineri, copii, bolnavi, ologi, schiopi. Asa cum zice Sfanta Evanghelie de astazi. Toti am raspunde chemarii lui Hristos!

Participarea noastra la Sfanta Liturghie iubiti credinciosi isi implineste rostul, sensul, scopul, Cum vreti voi sa ziceti, in momentul in care fiecare credincios care participa la Liturghie se impartaseste.


Ne impartasim cu Insusi trupul si sangele Mantuitorului Iisus Hristos
Nu ne impartasim cu paine si cu vin ci ne impartasim cu Insusi trupul si sangele Mantuitorului Iisus Hristos datator de viata pentru noi.
 

Peste hotare milioane de oameni manifesta pentru Libertate
Luam tot felul de masuri de siguranta... Mai intai de toate haideti sa intelegem: ca unii care sunt vreo 300 sau 500 sau poate mai putini astazi, ca Guvernul are mai putini reprezentanti, hotarasc in numele a milioane de oameni. Ati auzit ce este pe la Viena, prin Paris, in Franta, Anglia, Spania - sute de mii si milioane de oameni mari manifesta pentru Libertate - nu impotriva unui vaccin – ci pentru Libertate, ca sa nu se introduca acest „Pasaport verde”! 


 Ne pierdem valoarea de persoane umane
Dar noi in Romania dormim foarte bine si credem ca ai nostri ne iubesc si avem incredere in ei. Au mintit 32 de ani, o sa minta in continuare!

Deci constiinta Libertatii noastre sa stiti, iubiti credinciosi, ca daca ne-o pierdem, ne-am pierdut valoarea de persoane umane.


 Hristos ne lasa libertatea sa alegem daca vrem sa traim cu El
Dumnezeu, ne spune Sfanta Evanghelie, daca va aduceti aminte, in ziua de 14 septembrie la Inaltarea Sfintei Cruci se citeste textul Evangheliei care zice: „oricine doreste sa vina dupa Mine!”. Nu ne obliga Hristos  sa venim la Biserica, sa stiti!

Hristos ne lasa libertatea sa alegem daca vrem sa traim cu El sau vrem sa traim fara El; si unii care nu Il au pe Hristos si care habar n-au de Dumnezeul crestinilor ne fac noua reguli pentru participarea la slujbele Bisericii; adica unii care sunt atei, care sunt de alta confesiune decat crestini, ne dau noua regulile cum sa participam la Sfanta Liturghie sau la slujbele Bisericii.


Televiziunile noastre nu transmite pe cei din Viena si din celelalte state europene care manifesta la Bruxelles, in Olanda etc. impotriva obligatiei si a introducerii acestui „pasaport verde”
Si vreau sa tineti bine minte: nu vorbesc impotriva unei vaccinari sau pentru vaccinare, vorbesc impotriva obligatiei si a obligarii omului de a fi supus unui act medical pe care nu doreste sa-l primeasca

. Credeti ca milioanele aia din Occident (care protesteaza), sunt mai prosti decat noi? Ca asa mi s-a spus, „daca cei din Occident se vaccineaza, sa ne vaccinam si noi!”, dar televiziunile noastre transmit pe cei din Viena si din celelalte state europene care manifesta la Bruxelles, in Olanda etc. impotriva obligatiei si a introducerii acestui „pasaport verde”?


Aici este Hristos!
Si sa va spun cum este lucrarea lui Dumnezeu in Biserica: Noi aici, cand impartasim, (si am mai auzit si am trait peste ispita aceea ca sa punem zeci de lingurite, cate o lingurita pentru fiecare credincios).
 
Iubiti credinciosi, Biserica de 1000 de ani are aceasta randuiala ca impartaseste cu o singura lingurita si este in baza textului Sfintei Scripturi aceasta randuiala a parintilor Bisericii si nu s-a intamplat nimic in popor!

Sfantul Ioan Maximovici, cel care a trecut la Domnul in 1966, a impartasit un copil bolnav de turbare si copilul acela scapat din gurita Sfanta Impartasanie si Sfantul Ioan Maximovici a luat Sfanta Impartasanie si au consumat-o. Si cei care aveti cunostinte de medicina stiti ca turbarea se transmite prin saliva, virusul turbarii se transmite prin saliva si preotul care era impreuna cu Sfantul Ioan Maximovici a vrut sa-l opreasca si i-a spus: (Vladica, nu consumati ca acest copil este bolnav de turbare!). Si episcopul, Sfantul Ioan Maximovici i-a spus: „Aici este Hristos!”. Si a consumat linistit Sfanta Impartasanie si nu s-a intamplat nimic.


Vedeti ipocrizia si lipsa de ratiune
Imi dau seama ca nu ne ridicam la credinta celor de dinainte "e adevarat, nu ne ridicam" dar, ca sa vedeti ipocrizia si lipsa de ratiune, uitati-va intre cei care sustin ca ne asigura siguranta: cand te duci la avion trebuie sa stai la 2 m distanta, cu masca, cu toate regulile; cand urci in avion, stai cot in cot unul cu altul, adica la 30 de cm, si cand isi aduce meniul sa il servesti, banuiesc ca nu mancam prin masca, nu? Se da masca jos si toata lumea mananca in avion. Si cursa este 9 ore de la Frankfurt la Miami. Ce ziceti? Liturghia are doua ore si jumatate. Si mi-a spus un preot din America: Preasfintite, am zis ca daca ei au stat 400 de oameni in avion 9 ore, imi permit si eu sa ii tin pe ei 150 la Liturghie fara un metru si jumatate intre ei.


 Au vrut sa faca „binele” si l-au facut tot cu forta!
Care este logica (acestor restrictii.)? Nu este nimic logic in ceea ce se intampla. Cata vreme obligi pe cineva, binele cu forta nu exista! Nazistii in 1936 si Hitler cu partidul lui au spus ca vor face bine poporului german si stim ce ai iesit. Dupa aceea, in 1946, romanii a avut oranduirea politica comunista. Comunistii au vrut sa faca „binele” si l-au facut tot cu forta! Cum a fost cu forta? Au luat pamantul bunicilor si strabunicilor nostri si aceia care n-au vrut sa dea pamantul sa se inscrie in colectiv au fost batuti, schingiuiti si trimisi in inchisoare si omorati „in numele binelui”.
 

 Trebuie sa ne punem intrebarea daca este firesc
Asadar, iubiti credinciosi, va spun doar atat:
Cand binele ni se propovaduieste cu forta si ni se baga pe gat cu parul, trebuie sa ne punem intrebarea daca este firesc. Si daca nu mai avem atata constiinta incat sa ne intrebam daca este firesc sa venim la biserica sa ne rugam lui Dumnezeu doar in baza unei hartii, inseamna ca ne meritam soarta pe care o traim! Si atunci o sa fim de acord cu tot ceea ce o sa traim noi in viata noastra de aci incolo.

Traim ca timp istoric si ca ispitire a intregului popor al lui Dumnezeu si a intregii umanitati
Si plec de la aceasta situatie in care ne aflam pentru ca, daca noi am constientiza ceea ce traim ca timp istoric si ca ispitire a intregului popor al lui Dumnezeu si a intregii umanitati, toti ne-am impartasi din Biserica. Am cauta sa intelegem ca inca avem timp, ca suntem in Biserica liberi si inca putem sa ne impartasim. Si am cautat sa postim, sa ne spovedim, sa parasim pacatul din viata noastra si sa ne facem partasi Izvorului Vietii, unde nu este moarte, si anume partasi lui Hristos! Noi nu ne facem partasi lui Hristos si credem ca este suficient ca am venit la Sfanta Biserica sa asistam la Liturghie


Hristos ne spune: Nu va temeti!
Am ajuns sa traim intr-o frica cumplita, nu ne mai vedem unii cu altii, stam la distanta, ne gandim „e vaccinat, nu e vaccinat, are un test, n-are un test, ma duc acolo sunt 20, la mine de suntem doar doi, e mai bine sa ramanem acasa singuri”, desi Hristos ne spune in nenumarate locuri din Sfanta Scriptura ce?: „Nu va temeti!”. Dar la televiziune in fiecare zi ne zice: „aveti grija, o sa muriti, o sa vina peste voi cataclisme

”... Or sa moara si aia care ne anunta ca murim noi, fiti linistiti, nici ei nu sunt in afara mortii! Legea lui Dumnezeu este bine randuita pentru fiecare dintre noi. Deci ar trebui sa nu ne temem, sa nu mai avem atata frica!

Daca o sa cautati niste psihologi adevarati - nu aia care vorbesc pe la televizor - sa-i intrebati ce reprezinta pentru sufletul uman si pentru mintea umana faptul ca omul este obligat sa isi poarte o masca pe fata; sa-i intrebati care sunt efectele asupra psihicului uman, asupra sufletului si - sunt unii medici care spun - si asupra sanatatii - doar unii dintre ei, ca altii au uitat ce-au invatat.

Deci, iubiti credinciosi, duminica aceasta ar fi trebuit ca sa raspundem toti chemarii lui Dumnezeu si sa venim sa ne impartasim cu trupul si sangele lui Hristos, pentru ca Hristos, auziti, zice: „un om oarecare, atata S-a smerit Dumnezeu in lumea aceasta si noi n-am observat si n-am invatat nimic”. Un om oarecare era Domnul Hristos, El Se coboara mai jos decat noi si Se denumeste un om oarecare, dar  acest om ii cheama pe toti ceilalti, intreg universul acesta plin de oameni  (si sa nu cautati extraterestri, ca nu sunt)...


Grija mea este sa ma reunesc cu Hristos


Grija mea este sa parasesc pacatul, sa am pocainta pentru cele pe care le-am facut in viata mea, care m-au despartit de Hristos, si grija mea este sa ma reunesc cu Hristos, sa ma reintalnesc cu El si, prin Dumnezeiestile si Sfintele Taine, sa merg pentru vesnicie inainte catre Hristos si cu Hristos! Noi. fara Domnul, n-avem nici o valoare! Valoarea noastra ne-o da Dumnezeu. Ei, da, se poate sa fim pentru o perioada de timp director, episcop, ministru, premier, presedinte s.a.m.d. Iubiti credinciosi, nu invatam nimic din ceea ce se intampla in viata noastra, ca toate lucrurile acestea sunt trecatoare?


Noi suntem vinovati ca nu i-am invatat cum sa traiasca aceasta legatura de dragoste cu Dumnezeu


Si ceea ce este mai dureros  "si inchei cu asta" este faptul ca tinerii nostri, copiii nostri n-au nici o constiinta despre prezenta lui Dumnezeu in lume! Copiii dintr-a cincea si-a douasprezecea n-au constiinta (despre prezenta lui Dumnezeu) si noi suntem vinovati ca nu i-am invatat cum sa traiasca aceasta legatura de dragoste cu Dumnezeu si aceasta prietenie cu acest Hristos care Se jertfeste pe Cruce pentru noi! I-au dus bunicii, poate, la impartasit. Astazi, bunicii nu mai sunt si noi, parintii, cautam sa traim cat mai bine online si in mai multa siguranta.

Nu stiu cand a fost o dictatura mai „interesanta”: inainte de 1989 aveam o cartela si cumparam pe un bon doua paini; acuma se propovaduieste ca nu ai voie sa mai intri intr-un in magazin daca nu ai un pasaport „verde”. Cand a fost mai rau, atunci sau acum?
 
Pai ne raspundem fiecare dintre noi si va las sa va raspundeti singuri fiecare dintre voi, dar va pun la inima sa inmultim rugaciunea, sa inmultim dragostea intre noi, indiferent cata distantare se propovaduieste!


 Credeti ca binele il putem face in felul acesta?
Eu nu-mi pot imagina cum poti sa ajuti un om bolnav de la distanta: el zace pe pat si tu sa il ajuti online, ai putea face lucrul acesta? Nu stiu! Si Hristos in Pilda samarineanului a aratat ca s-a oprit, a turnat pe ranile lui vin si untdelemn, adica l-a vindecat, i-a pansat ranile si l-a dus si l-a gazduit. N-a facut asta nici prin teleportare, nici prin altii si nici nu a fugit, ci, cu propriile maini, a vindecat un bolnav. Deci, in momentul in care noi credem ca binele il putem face in felul acesta, de la distanta, a murit binele pe care l-am fi putut face!

Sa ajute bunul Dumnezeu ca sa putem sa ne rugam mai mult si cu mai multa convingere - ca Dumnezeu nu ne paraseste, Dumnezeu ne poarta de grija si Dumnezeu ne iubeste - si sa rasplatim dragostea lui Dumnezeu cu dragostea noastra - asa mica cum este ea, dar cu mai multa rugaciune -, pentru ca Domnul sa Isi reverse mila peste noi! Amin.”

 
AMIN!

Un comentariu:

Sf. Paisie Aghioritul spunea...

Nu deznădăjduiți văzând nedreptatea acestei lumi, căci ultimul cuvânt îl are Dumnezeu.

PROASPETIMEA articolelor.

Nu voi muri, ci voi fi viu si voi povesti lucrurile DOMNULUI. Psalmul 117: 17

Rugaciune pentru cei aflati in cumplita prostitutie.

~❇~~†~~❇~

~❇~

⏩ Psaltirea Proorocului David - Psalmii imparatului David


Psalmii imparatului David, care la invins pe Goliat si caruia ii fagaduise Dumnezeu ca din urmasii lui se va naste Mesia.


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21. Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24. Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30. Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40. Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47. Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51. Psalmul-52. Psalmul-53. Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65. Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71. Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108. Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123. Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129. Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135. Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.
~❇~

⏩ Psaltirea Maicii Domnului


Psaltirea inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria


Psalmul-1. Psalmul-2. Psalmul-3. Psalmul-4. Psalmul-5. Psalmul-6. Psalmul-7. Psalmul-8. Psalmul-9. Psalmul-10. Psalmul-11. Psalmul-12. Psalmul-13. Psalmul-14. Psalmul-15. Psalmul-16. Psalmul-17. Psalmul-18. Psalmul-19. Psalmul-20. Psalmul-21Psalmul-22. Psalmul-23. Psalmul-24Psalmul-25. Psalmul-26. Psalmul-27. Psalmul-28. Psalmul-29. Psalmul-30Psalmul-31. Psalmul-32. Psalmul-33. Psalmul-34. Psalmul-35. Psalmul-36. Psalmul-37. Psalmul-38. Psalmul-39. Psalmul-40Psalmul-41. Psalmul-42. Psalmul-43. Psalmul-44. Psalmul-45. Psalmul-46. Psalmul-47 Psalmul-48. Psalmul-49. Psalmul-50. Psalmul-51Psalmul-52. Psalmul-53Psalmul-54. Psalmul-55. Psalmul-56. Psalmul-57. Psalmul-58. Psalmul-59. Psalmul-60. Psalmul-61. Psalmul-62. Psalmul-63. Psalmul-64. Psalmul-65Psalmul-66. Psalmul-67. Psalmul-68. Psalmul-69. Psalmul-70. Psalmul-71Psalmul-72. Psalmul-73. Psalmul-74. Psalmul-75. Psalmul-76. Psalmul-77. Psalmul-78. Psalmul-79. Psalmul-80. Psalmul-81. Psalmul-82. Psalmul-83. Psalmul-84. Psalmul-85. Psalmul-86. Psalmul-87. Psalmul-88. Psalmul-89. Psalmul-90. Psalmul-91. Psalmul-92. Psalmul-93. Psalmul-94. Psalmul-95. Psalmul-96. Psalmul-97. Psalmul-98. Psalmul-99. Psalmul-100. Psalmul-101. Psalmul-102. Psalmul-103. Psalmul-104. Psalmul-105. Psalmul-106. Psalmul-107. Psalmul-108Psalmul-109. Psalmul-110. Psalmul-111. Psalmul-112. Psalmul-113. Psalmul-114. Psalmul-115. Psalmul-116. Psalmul-117. Psalmul-118. Psalmul-119. Psalmul-120. Psalmul-121. Psalmul-122. Psalmul-123Psalmul-124. Psalmul-125. Psalmul-126. Psalmul-127. Psalmul-128. Psalmul-129Psalmul-130. Psalmul-131. Psalmul-132. Psalmul-133. Psalmul-134. Psalmul-135Psalmul-136. Psalmul-137. Psalmul-138. Psalmul-139. Psalmul-140. Psalmul-141. Psalmul-142. Psalmul-143. Psalmul-144. Psalmul-145. Psalmul-146. Psalmul-147. Psalmul-148. Psalmul-149. Psalmul-150.

~❇~

~❇~~†~~❇~

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiul Lui DUMNEZEUL, miluiește'mă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pre noi


    Doamne, iti multumesc pentru noaptea care a trecut, binecuvanteaza si ziua care vine pentru a o petrece in rugaciune, fapte bune si pazeste-ma de orice dusman vazut si nevazut. Amin!


Acesta este lucru cuvenit fiecarui om.
" Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui " . (Ecclesiastul 12:13.)

~❇~

~❇~~❖~~❇~

~❇~